https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vatikan-trapi-sucho-utahuje-kohoutky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vatikán trápí sucho. Kašny a fontány budou bez vody

25.7.2017 00:57 | PRAHA (ČTK)
Kašna na náměstí svatého Petra bude bez vody. Ve Vatikánu je sucho.
Kašna na náměstí svatého Petra bude bez vody. Ve Vatikánu je sucho.
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | uroburos / Pixabay
Vatikán začal v pondělí kvůli dlouhotrvajícímu suchu utahovat kohoutky a do stovky kašen města, včetně dvou barokních fontán od Carla Maderna na náměstí Svatého Petra, nepoteče voda, napsala agentura AP s odkazem na Vatikánský rozhlas. Rozhlasová stanice městského státu dále uvedla, že rozhodnutí souvisí i s učením papeže Františka o ochraně životního prostředí.
 

Letošní jaro bylo podle meteorologů v Itálii třetí nejsušší za posledních 60 let. Římu kvůli suchu hrozí, že voda bude rozváděna na příděl - o této možnosti budou úřady Věčného města jednat tento týden. Prozatím přestala proudit voda do všech fontán s pitnou vodou.

Mluvčí Vatikánu Greg Burke agentuře Reuters řekl, že je to poprvé, co úřady k takovému kroku přistoupily. "Vatikán tím chce vyjádřit svou solidaritu s Římem, chce mu pomoci tuto krizi přestát," rozvedl Burke.

Starost o planetu a její zdroje považuje za důležité téma i František, první papež, který encykliku věnoval ekologii a v tomto okružním listu světové státníky vyzval k promptní změně. "Rozhodnutí je v souladu s papežovým náhledem na ekologii: člověk nemůže plýtvat a musí být připraven občas něco obětovat," dodal vatikánský mluvčí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist