https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vcely-v-nemeckem-parlamentu-se-osvedcily-nove-jich-bude-50-000
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Včely v německém parlamentu se osvědčily, nově jich bude 50 000

1.3.2016 10:39 | BERLÍN (ČTK)
Včelám se díky přísunu potravy z blízkého berlínského parku Tiergarten dařilo dobře a nikdo ze zaměstnanců si na ně nestěžoval. Prý se neví ani o jednom případu, kdy by některá z místních včel někoho štípla
Včelám se díky přísunu potravy z blízkého berlínského parku Tiergarten dařilo dobře a nikdo ze zaměstnanců si na ně nestěžoval. Prý se neví ani o jednom případu, kdy by některá z místních včel někoho štípla
Foto | Muhammad Mahdi Karim / Wikimedia Commons
V německém parlamentu nejspíš letos stočí svůj první med. Včelí úl, který loni na zkoušku instalovali v atriu jedné z budov poslanci ze Strany zelených, se totiž natolik osvědčil, že letos by se včelstvo mělo rozšířit až na 50 000 včel. Napsala o tom agentura DPA.
 

Zkušební úl umístili zákonodárci ze Strany zelených Bärbel Höhnová a její sociálnědemokratický kolega Martin Burkert do vnitřního dvorku budovy Paula Löbeho, která je součástí komplexu staveb, v nichž německý parlament v Berlíně sídlí. Od loňska ho obývalo asi 2000 včel.

Podle Höhnové tento pilotní projekt proběhl nad očekávání dobře. Včelám se díky přísunu potravy z blízkého berlínského parku Tiergarten dařilo dobře a nikdo ze zaměstnanců si na ně nestěžoval. Prý se neví ani o jednom případu, kdy by některá z místních včel někoho štípla, a zaměstnanci neměli ani problémy s tím, že by jim včely létaly do kanceláří.

Na rozšíření včelstva by mělo dojít v květnu, předseda parlamentu Norbert Lammert s ním už souhlasil.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

KP

Karel Padevet

1.3.2016 14:38
Ano, bude se říkat "uletěly jim včely".
Odpovědět
KL

Katka Linke

16.6.2016 06:59
Mě se jako včelařce moc líbí rozšíření až na 50 000 včel. Pro neznalé, to je jedno včelstvo, jeden úl. Pokud měli oddělek, mladé 1 roční včelstvo, pak to chápu, jiný smysl výrok nedává.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist