https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-ctvrtek-a-v-sobotu-bude-ve-slavonicich-zivo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve čtvrtek a v sobotu bude ve Slavonicích živo

15.11.2000 17:25 | SLAVONICE (ČIA)
Historické Slavonice na Jindřichohradecku budou ve čtvrtek 16. listopadu místem setkání u příležitosti propojení cykloturistických tras českého a rakouského příhraničí. Hned v sobotu se zde uskuteční workshop neziskového sektoru a médií pořádaný pod názvem Trojmezí pro média - média pro Trojmezí. "Slavnostní ukončení stavby, která přinesla rekonstrukci povrchů cyklotras regionu a propojení cyklostezek České republiky a Rakouska, proběhne na slavonickém náměstí Míru ve čtvrtek od deseti hodin," uvedl předseda Sdružení pohraničních obcí a měst Milan Souček a dodal, že systém cyklotras v příhraniční oblasti Jindřichohradecka respektuje rozdělení na dálkové, regionální a místní trasy včetně systému číslování a principů doporučených cykloturistickou sekcí Klubu českých turistů. Dílo bylo spolufinancováno programem Phare CBC. O dva dny později v Galerii Slavonice na Dolním náměstí proběhne pracovní setkání zástupců sedmi měst a obcí tzv. Trojmezí, tedy regionu na rozhraní Čech, Moravy a Rakouska, tří spolků z tohoto příhraničí a zástupců regionálních i celostátních médií. Hlavními tématy workshopu bude technologie a spolupráce mezi neziskovým sektorem a médii a otevřená možnost komunikace na internetu. "Nevýhodou našeho regionu je velká vzdálenost od větších center a redakcí médií a poloha na periférii všech správních útvarů. Dalšími nevýhodami jsou pasivita a poměrně nízká úroveň vzdělání místních obyvatel, stejně jako rozdělení regionu státní i jazykovou hranicí," zdůvodňuje pořádání setkání tajemník občanského sdružení Česká Kanada Pavel Kamír.
 


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist