https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-hrensku-zprovoznili-novou-cisticku-odpadnich-vod
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve Hřensku zprovoznili novou čističku odpadních vod

20.9.2000 14:45 | HŘENSKO (ČIA)
Nová čistírna odpadních vod byla zprovozněna v pohraniční obci Hřensko na Děčínsku. Na čistírnu je v současnosti připojena necelá třetina objektů ve Hřensku, další ubytovací a rekreační zařízení i podnikatelské subjekty se na čistírnu napojí do konce roku 2000. Starosta obce Roman Janovec pro ČIA uvedl, že celkové náklady na novou čističku činily 54 miliony korun. Z této částky získala obec 37 milionů z evropských fondů Phare CBS. Další finační zdroje byly poskytnuty ze státního Fondu životního prostředí a od místních podnikatelů. Těm také radnice přislíbila zavedení přípojky na čističku zdarma. Většina z necelých dvou set obyvatel Hřenska bude moci čistírnu využívat v průběhu příštího roku.
 


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist