https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vedeni-prahy-schvalilo-nakup-chytrych-lavicek-a-kontejneru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vedení Prahy schválilo nákup chytrých laviček a kontejnerů

21.12.2016 07:00 | PRAHA (ČTK)
Vedení Prahy v rámci projektu smart city schválilo instalaci čtyř až deseti chytrých laviček s wifi připojením a třicítky solárních odpadových nádob za čtyři miliony korun bez DPH.
Vedení Prahy v rámci projektu smart city schválilo instalaci čtyř až deseti chytrých laviček s wifi připojením a třicítky solárních odpadových nádob za čtyři miliony korun bez DPH.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Vedení Prahy v rámci projektu smart city schválilo instalaci čtyř až deseti chytrých laviček s wifi připojením a třicítky solárních odpadových nádob za čtyři miliony korun bez DPH. Vyplývá to z usnesení, které radě předložila primátorka Adriana Krnáčová (ANO).
 

Opozice investici zpochybňuje. Primátorka by se podle ní měla věnovat zásadnějším problémům. Projekt smart city v Praze spolkne v následujících letech stovky milionů. Chystají se mimo jiné i parkovací senzory.

Lavičky, které mají sledovat stav životního prostředí nebo počasí, budou stát v centru metropole, na Žižkově a Vinohradech, ale i v Holešovicích nebo v Praze 8. "Na jedná straně je tu potřeba doplnit a obměnit zastaralý a nevzhledný městský mobiliář, ale zároveň také chceme více vyhovět potřebám lidí," řekla nedávno ČTK Krnáčová. V půlce roku podle ní město provoz vyhodnotí a chytrými lavičkami postupně nahradí všechny současné. Takzvaně chytré kontejnery by zase měly dát svozové firmě samy informaci o tom, kdy jsou naplněné a je třeba je vyvézt.

V rámci smart city chce metropole využít moderní technologie pro zlepšení kvality života obyvatel. Nezisková organizace Transparency International (TI) nedávno informovala, že příprava těchto projektů může Prahu ročně stát až 300 milionů korun. Bude je platit městské firmě Operátor ICT.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist