Jana Ptačinská Jirátová "> Viróza na ústupu - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/viroza-na-ustupu?sel_ids=1
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

ZOO Praha: Viróza na ústupu

21. října 2011 | ZOO Praha
Autor: Jana Ptačinská Jirátová, tel: 604 153 396, 296 112 232
Situace v Pavilonu goril se stabilizovala.
Během minulého týdne bojovaly gorily z pražské zoo s onemocněním horních cest dýchacích. Nákaza se od Richarda šířila napříč skupinou. Nejhůře na tom byla Kijivu, které musela být podávána antibiotika injekční formou.
„Stav všech goril se výrazně zlepšil. Mírně pokašlává již jen Shinda a Kijivu, které bez problémů přijímají léky ve stravě,“ hodnotí aktuální stav goril Roman Vodička, veterinář Zoo Praha. Dobrou zprávou je i to, že nejsou žádní další nemocní. Viróza se tak zatím zcela vyhnula Kambě a Bikiře, která je v pokročilé březosti.
Přesto, že viróza pomaličku ustupuje, stále platí omezený přístup do zázemí pavilonu. Gorily jsou neustále v péči veterináře.
Kvůli nákaze byl nakonec odložen i plánovaný transport nejslavnější české gorily Moji do španělského Cabárcena, kde na ni čeká gorilí partner Niky. „Mrzí mě, že se nepodařilo uskutečnit odjezd toto pondělí. A myslím, že by měla odejít co nejdříve,“ uvedl ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. „Bohužel kvůli porodu Bikiry to bude možné až za několik měsíců.“
Jana Ptačinská Jirátová, tel: 604 153 396, 296 112 232

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist