https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vodaci-uklidili-ohri-od-kynsperka-az-po-loket
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vodáci uklidili Ohři od Kynšperka až po Loket

23.4.2016 10:44 | KYNŠPERK N.OH. (ČTK)
Třicítka otužilých vodáků vyjela z Kynšperka nad Ohří, aby uklidila řeku Ohři a její břehy až k Sokolovu. Další skupiny pak vyčistily okolí řeky mezi Sokolovem a Loktem. Podle pořadatelky úklidu Hany Červenkové se úklid vyplácí, odpadu je v Ohři rok od roku méně, řekla ČTK.
 

"Mýlka je, a my jsme se o tom přesvědčili, že vodu a řeku znečišťují hlavně vodáci a turisté. Největší nepořádek je kolem zahrádkářských kolonií. Zahrádkáři nám dělají největší hlavy, protože tam likvidují a do řeky vyhazují leccos," řekla ČTK Červenková.

Jak dodala, tím, že se řeka čistí pravidelně a k vodákům se přidávají i další organizace, tak je odpadků stále méně. Zatímco v prvních letech čištění se na stejném úseku vysbíraly až tři tuny odpadu, nyní je to jen okolo jedné až jedné a půl tuny.

Jeden z účastníků čištění Vladimír Klouček z ašského Klubu českých turistů řekl, že v řece je spoustu plastových lahví. "Všechno pití se dnes dělá do plastových flašek. Pryč jsou doby, kdy si vodáci s sebou vozili pivo v lahvích. K čistější řece pomohlo i to, že se nyní více věnuje pozornost bolševníku, a tak jsou břehy více holé a nejsou tak zarostlé," řekl ČTK.

Vodáci už tradičně na čištění řeky přijíždějí v pátek odpoledne a v tábořišti v Kynšperku do soboty přespí. Řada z nich zde stráví i noc na neděli.


reklama

 
Pavel Peňás
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist