https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vw-zatim-v-evrope-opravil-jen-zlomek-aut-z-emisniho-skandalu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

VW zatím v Evropě opravil jen zlomek aut z emisního skandálu

21.9.2016 07:04 | BERLÍN (ČTK)
V České republice začal Volkswagen naftové automobily kvůli emisní aféře svolávat v květnu. Celkově by mělo být v Česku do servisů povoláno asi 58 000 vozů Volkswagen, Audi a Seat a přibližně 106 000 škodovek
V České republice začal Volkswagen naftové automobily kvůli emisní aféře svolávat v květnu. Celkově by mělo být v Česku do servisů povoláno asi 58 000 vozů Volkswagen, Audi a Seat a přibližně 106 000 škodovek
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Německý automobilový koncern Volkswagen zatím v Evropě opravil méně než deset procent z 8,5 milionu naftových vozů, kterých se na tomto kontinentu týká skandál kolem manipulací s měřením emisí. Uvedla to podle agentury Reuters firma.
 

Podle manažera VW Manfreda Borta, který má svolávání naftových aut v Evropě na starosti, bylo doposud opraveno něco přes půl milionu vozů. "Jsem si jistý, že během příštího roku svolávací proces (v Evropě) dokončíme," uvedl Bort v časopisu Inside vydávaném pro zaměstnance koncernu.

Volkswagen loni v září přiznal, že po celém světě do zhruba 11 milionů naftových aut instaloval software umožňující manipulovat s testy emisí. Aféra se týká mimo jiné asi 1,2 milionu vozů Škoda Auto.

V České republice začal Volkswagen naftové automobily kvůli emisní aféře svolávat v květnu. Celkově by mělo být v Česku do servisů povoláno asi 58 000 vozů Volkswagen, Audi a Seat a přibližně 106 000 škodovek.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist