https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vymenit-kotle-musi-prijemci-dotace-ze-severu-cech-do-konce-roku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vyměnit kotle musí příjemci dotace ze severu Čech do konce roku

27.6.2016 15:44 | ÚSTÍ N.L. (ČTK)
Čas na výměnu kotle mají příjemci dotace z Ústeckého kraje do konce letošního roku. Úředníci musí všech 1557 žádostí o podporu na nový ekologický zdroj vytápění vyřídit do konce srpna. Prodloužení lhůt dnes schválili zastupitelé.
 

Žadatelé mohou získat 70 až 80 procent nákladů podle typu zvoleného kotle. Maximální částka je 150.000 korun. Ke konci května radní schválili 1210 žádostí v objemu 139,3 milionu korun a 61 žadatelů bylo vyřazeno na základě vlastní žádosti a pro nesplnění základních podmínek. "Vzhledem k tomu, že narostl námi původně odhadovaný celkový počet téměř o 150 žádostí, tak se předpokládaná doba administrace žádostí oproti původnímu časovému plánu přiměřeně prodlouží," píše se v důvodové zprávě.

Úředníci se snaží vyjít lidem vstříc a nezamítají žádosti kvůli nekompletní nebo nesprávně podané žádosti, ale vyzývají je k doplnění. Příjem žádostí skončil posledního března.

Peníze na výměnu kotlů Česká republika čerpá z fondů EU. Cílem je zlepšit ovzduší. Ústecký kraj patří po Moravskoslezském k lokalitám s nejhorší kvalitou ovzduší. V letech 1991 až 1999 bylo v rámci Programu Teplice monitorováno znečištěné ovzduší na severu Čech a dopady na zdraví obyvatel. Jeho výsledky, které byly zveřejněny v říjnu, podle Českého statistického úřadu objektivně potvrdily zprávy lékařů o poškození zdraví obyvatel pánevních okresů.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist