https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystava-na-zamku-v-holesove-predstavi-nejohrozenejsi-druhy-zvirat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstava na zámku v Holešově představí nejohroženější druhy zvířat

16.5.2017 01:00 | HOLEŠOV (ČTK)
Návštěvníci uvidí například nejmenší opičky světa, ještěry, plazy, pavouky, želvy a malý mořský svět. / ilustrační foto
Návštěvníci uvidí například nejmenší opičky světa, ještěry, plazy, pavouky, želvy a malý mořský svět. / ilustrační foto
Holešovský zámek ve čtvrtek otevře výstavu, která představí nejohroženější zvířecí druhy. Návštěvníci uvidí například nejmenší opičky světa, ještěry, plazy, pavouky, želvy a malý mořský svět. ČTK to včera řekla mluvčí pořádajícího Městského kulturního střediska Holešov Dana Podhajská.
 

Výstava na zámku potrvá do 1. října. Podle Podhajské se lidé dostanou do bezprostřední blízkosti zvířat, budou se moci s nimi fotografovat a také pomazlit. Počítá se také s komentovanými prohlídkami pro školy a další zájemce. Městské kulturní středisko podobnou výstavu pořádalo před dvěma lety, kdy přilákala 12.000 návštěvníků.

"Lákala je především možnost si exotická zvířata pochovat ve vlastní ruce, mnozí si je i koupili. Letošní nabídka je však rozšířená o mořský svět, který představují dvě akvária s atraktivními mořskými rybami včetně známé rybky Nemo a korálů," dodala Podhajská.

Ze savců výstava nabídne nejmenší opičky světa, tamaríny pinčí a bělovousé a kosmany zakrslé, dále veverky Prévostovy, k pomazlení králíky a morčata. "Zajímavostí budou také velké africké, jihoamerické a evropské želvy a z teraristiky pavouci, štíři a madagaskarská zvířata, která se na výstavě budou pohybovat volně v prostoru," doplnila Podhajská.

K výstavě bude připraven fotokoutek a pracovní koutek pro děti, které se mohou zúčastnit výtvarné soutěže o suchozemskou želvu s vybaveným teráriem.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist