https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vznikl-fond-pomoci-pro-zeme-ktere-suzuji-dusledky-zmen-klimatu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vznikl fond pomoci pro země, které sužují důsledky změn klimatu

30.11.2015 12:49 | PAŘÍŽ (ČTK)
Do fondu přispělo nejvyšší částkou - 53 milionů dolarů - Německo. Spojené státy věnují 51 milionů dolarů a Británie 45 milionů
Do fondu přispělo nejvyšší částkou - 53 milionů dolarů - Německo. Spojené státy věnují 51 milionů dolarů a Británie 45 milionů
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Spojené státy, Kanada a devět evropských zemí včetně Německa a Británie vytvořily fond, z něhož budou moci čerpat finanční prostředky rozvojové země postižené důsledky klimatických změn. Informovala o tom agentura AP. Ve fondu je zatím zhruba 250 milionů dolarů (asi 6,3 miliardy korun), jež mohou získat chudší státy třeba v případě, že je poškodí dlouhodobá sucha či stoupající hladina oceánu.
 

Finanční pomoc se bude poskytovat prostřednictvím organizace Global Environment Facility, uvedly zúčastněné země v den zahájení klimatické konference v Paříži. Do fondu přispělo nejvyšší částkou - 53 milionů dolarů - Německo. Spojené státy věnují 51 milionů dolarů a Británie 45 milionů. Dalšími dárci jsou Finsko, Francie, Dánsko, Irsko, Itálie, Švédsko a Švýcarsko.

Peníze lze získat i na preventivní opatření - například na zavádění nových zemědělských postupů v souvislosti s teplejším počasím.



reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist