PhDr. Matúš Šucha "> XII. celostátní konference Společnosti pro návykové nemoci České lékařské společnosti J.E. Purkyně a 45. konference Sekce pro alkoholismus a jiné toxikománie Psychiatrické společnosti - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/xii-celostatni-konference-spolecnosti-pro-navykove-nemoci-ceske-lekarske-spolecnosti-je-purkyne-a-45-konference-sekce-pro?add_disc=1
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Centrum adiktologie / Společnosti pro návykové nemoci ČLS J. E. Purkyně : XII. celostátní konference Společnosti pro návykové nemoci České lékařské společnosti J.E. Purkyně a 45. konference Sekce pro alkoholismus a jiné toxikománie Psychiatrické společnosti

Ve dnech 21. – 25. května 2006 se ve vojenském lázeňském a rekreačním zařízení v Měříně u Slapské přehrady uskuteční v pořadí již dvanáctá celostátní konference Společnosti pro návykové nemoci České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně (SNN) a současně 45. konference Sekce pro alkoholismus a jiné toxikománie Psychiatrické společnosti.

Hlavním tématem letošní konference je „Bio - psycho - socio - spirituální model závislostí“ (s důrazem na část spirituální). Na programu jsou přednášky, semináře a workshopy, věnované spirituálním aspektům vzniku, vývoje a léčby závislostí. Součástí odborné časti konference jsou i další témata, aktuálně například otázky, týkající se substituční léčby, standardů léčebné péče, prováděcích předpisů k zákonu 379/2005 Sb. Konference se účastní adiktologové - profesionálové, pracující v oblasti prevence, léčení a výzkumu závislostí na návykových látkách (drogách) a jiných zdraví škodlivých návyků (např. patologického hráčství).

Účast na zahájení konference přislíbili mj. děkan 1. lékařské fakulty prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., pražský primátor MUDr. Pavel Bém, zástupci ministerstva zdravotnictví a zástupci Středočeského kraje, na jehož území se konference bude již počtvrté konat. Mezi oficiálními hosty bude přítomen též ředitel spolupořádající instituce – Ústřední vojenské nemocnice v Praze – plk. MUDr. Štefan Brunclík. Dalšími spolupořadateli jsou Centrum adiktologie Psychiatrické kliniky 1. LF a VFN UK Praha, Filia Nova, o.s. a Sananim, o.s. Úvodní přednášku o vztahu závislostí a spirituality přednese teolog a filosof profesor Tomáš Halík.

Panelové diskuse o protidrogové politice v ČR (diskuse politiků před odborníky) se zúčastní členové parlamentního podvýboru pro drogy MUDr. Janeček, MUDr. Říha, MUDr. Maštálka, a další politici. Na konferenci aktivně vystoupí zahraniční hosté. Během prvního dne konference proběhne slavnostní večer na počest nestora a zakladatele protialkoholní léčby v naší zemi doc. MUDr. Jaroslava Skály, CSc., který se 25. 5. 2006 dožívá 90 let.

Místo a čas konání:

Vojenská zotavovna Měřín, Slapská přehrada
Jablonná nad Vltavou, 257 44 Netvořice

Konference:
21. 5. 2006 – 25. 5. 2006

Panelová diskuse:
21.5. 2006, 18:00 – 19:30h

Projekce filmu „Nebylo to marný“ z cyklu Paměť 20. století portrét doc. Jaroslava Skály a následní diskuse s autorkou (paní Helena Třeštíková):
23.5. 2006, 20:00 – 22:00h

Zprávu vydal a na dotazy odpovídá:

Prim. MUDr. Petr Popov
předseda výboru
Společnosti pro návykové nemoci ČLS JEP
Tel: 224 968 224 - 5

Písemné dotazy je možno zasílat e-mailem na adresu:
PhDr. Matúš Šucha
Centrum adiktologie PK 1.LF UK Praha
sucha@adiktologie.cz

Společnost pro návykové nemoci České lékařské společnosti J. E. Purkyně (SNN) je odbornou společností, sdružující profesionály z oblasti prevence, léčby a výzkumu poruch, působených škodlivým užíváním návykových látek a jiných, zdraví škodlivých návyků. SNN byla založena v roce 1993 a navázala na činnost Sekce pro studium alkoholismu a jiných toxikomanií (AT sekce, zal. roku 1956) při Psychiatrické společnosti ČLS J.E. Purkyně.

Společnost pro návykové nemoci ČLS J. E. Purkyně (SNN), Apolinářská 4, 128 00 Praha 2, tel. i fax: 224 968 224, petr.popov@vfn.cz, web: www.snn.euweb.cz/stranky

Centrum adiktologie – odborné pracoviště Psychiatrické kliniky 1. lékařské fakulty a VFN, Univerzity Karlovy v Praze - se zaměřuje na výzkum užívání návykových látek a činností, jež mohou vést k vytvoření závislého chování, a na výzkum a vývoj nových přístupů v prevenci, léčbě a sociální reintegraci postižených. Jádro činnosti Centra adiktologie tvoří zejména tři oblasti: (i) vysokoškolská výuka, (ii) výzkum a vývoj a (iii) tvorba programu celoživotního vzdělávání pro profesionály v oboru.

Centrum adiktologie, Psychiatrická klinika, 1. lékařská fakulta a VFN, Univerzity Karlovy v Praze, Ke Karlovu 11, Praha 2, 120 00, tel.: 22496 5657, sucha@adiktologie.cz; web: www.adiktologie.cz
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist