https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/za-spatne-skladovani-odpadu-v-jilemnici-ulozila-cizp-pokutu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Za špatné skladování odpadu v Jilemnici uložila ČIŽP pokutu

13.5.2016 13:55 | JILEMNICE (ČTK)
Za pochybení při skladování nebezpečných kapalných odpadů vyměřila Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) firmě Ekosev pokutu 200.000 korun. Nedostatky objevili inspektoři v její sběrně v Jilemnici. Odpady byly na venkovní ploše, která nebyla zajištěná proti úniku nebezpečných látek a ke skladování těchto odpadů nebyla vůbec určená. ČTK to sdělila ředitelka Oblastního inspektorátu ČIŽP v Liberci Hana Kolářová. Vyjádření firmy ČTK zjišťuje.
 

Podle inspekce firma nebezpečné kapalné odpady skladovala ve svém zařízení v Jilemnici, které je určené ke sběru a výkupu odpadů, v rozporu s provozním řádem. "Odpady nebyly zabezpečeny proti povětrnostním vlivům. Šlo například o vyjeté motorové oleje nebo chladicí kapaliny. Takto skladované jsme našli nejen kapalné odpady, ale také například obaly od různých chemikálií," uvedla Kolářová.

Podle ní jde o opakovaný prohřešek. Ekosev se stejných pochybení dopustil už v roce 2014, za což mu inspekce uložila pokutu 81.000 korun. "Při následných kontrolách jsme zjistili, že opatření k nápravě, která jsme provozovateli zařízení uložili, jsou plněna jen částečně. Některé nebezpečné odpady stále nebyly dostatečně zajištěny, proto následovala další, tentokrát vyšší sankce," dodala Kolářová. Plnění uložených opatření bude inspekce dál sledovat.

Právě za nakládání s odpady uložila inspekce loni v Libereckém kraji nejvíce pokut. Nejvyšší byla v souvislosti s nelegální skládkou stavebního odpadu v Rádle na Jablonecku, tam ČIŽP několika firmám vyměřila dohromady sankce za 1,2 milionu korun.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist