https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zahrady-a-sklepy-pod-skalkou-v-jablonci-uz-nebude-zaplavovat-voda
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zahrady a sklepy Pod Skalkou v Jablonci už nebude zaplavovat voda

20.5.2016 12:53 | JABLONEC N.N. (ČTK)
Zahrady a sklepy domů v lokalitě Pod Skalkou v Jablonci nad Nisou už nebude při každém silnějším dešti zaplavovat voda. Severočeská vodárenská společnost (SVS) připravila rekonstrukci narušené kanalizace i historického vodovodu. Stavba se uskuteční v koordinaci s plánovanou rekonstrukcí plynovodu, sdělil generální ředitel SVS Bronislav Špičák. Celá akce včetně položení nového povrchu komunikace má být hotova do 15. října.
 

Obnova zastaralých kanalizačních a vodovodních sítí patří podle Špičáka k prioritám Severočeské vodárenské. "Z letošní částky na investice 1,27 miliardy korun dáváme téměř 80 procenta právě na obnovu vodohospodářského majetku společnosti," řekl Špičák. Stávající kanalizace v ulicích Pod Skalkou, Karla Čapka a Stříbrná je z roku 1970, vodovod je ještě podstatně starší - z roku 1919.

Podle mluvčího SVS Jiřího Hladíka odhalila kamerová prohlídka, že kanalizační stoka je ve velmi špatném technickém stavu. "Je staticky narušená, popraskaná a s netěsnými spoji," popsal problém Hladík. Ve špatném stavu je podle něj i souběžný vodovod, proto padlo rozhodnutí obojí vyměnit. Zrekonstruováno bude kolem půl kilometru kanalizačního potrubí a zhruba stejně dlouhý úsek vodovodu.

Stavební práce v lokalitě budou podle Hladíka zahájeny v nejbližších dnech. Pracovat se bude v otevřených výkopech, obyvatelé proto musí počítat i s dopravním omezením. Potrubí by mělo být položeno do 10. srpna, samotná komunikace má být včetně nových povrchů dokončena do 15. října. Rekonstrukce je jednou z 12 akcí na Jablonecku, do nichž letos SVS investuje včetně DPH téměř 120 milionů korun.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist