https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zanedbany-lesopark-v-sokolove-se-promenil-v-odpocinkove-misto
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zanedbaný lesopark v Sokolově se proměnil v odpočinkové místo

13.8.2017 01:40 | SOKOLOV (ČTK)
Úprava lesoparku spočívala především ve vykácení starých, přežilých stromů.  Ilustrační foto.
Úprava lesoparku spočívala především ve vykácení starých, přežilých stromů. Ilustrační foto.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zanedbaný lesopark pod rozhlednou Hard v Sokolově se díky revitalizaci proměnil v další místo, které mohou obyvatelé města využít k procházkám či relaxaci. Vznik nových pěšin, vysázení nové zeleně a další úpravy stály 4,7 milionu korun, část peněz město získalo z dotace, řekl starosta Sokolova Jan Picka (ČSSD).
 

"Lesík pod Hardem byl posledním městským lesem, který v posledních letech nebyl revitalizován. Jsme proto rádi, že se nám tuto akci podařilo zrealizovat. V dříve těžko přístupném terénu nyní vznikly nové stezky, kudy si lidé mohou zkrátit cestu ze sídliště Michal do centra města," řekl Picka.

Úprava lesoparku spočívala především ve vykácení starých, přežilých stromů. Dříve tmavé místo bez druhové rozmanitosti oživila výsadba různých druhů keřů a stromů a také prvky zahradní architektury. Pěšiny vybudovali stavbaři ze zpevněného kameniva, ve strmějších úsecích přibyla schodiště. Práce na kácení začaly letos v lednu, novou podobu parku mohou lidé využívat od letních měsíců.

Město připravuje projekt druhé etapy revitalizace svahu. Měla by zajistit možnosti aktivnějšího vyžití, její součástí by měla být například i úprava terénu tak, aby byl vhodný na sáňkování. Zajímavým cílem je samotná rozhledna Hard, která nabízí výhled na velkou část Sokolova, lom Jiří a při dobrém počasí i část Krušných hor.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist