https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zeman-umoznil-vodnim-elektrarnam-ziskat-zpetne-podporu-statu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zeman umožnil vodním elektrárnám získat zpětně podporu státu

24.3.2017 02:00 | PRAHA (ČTK)
Nárok na podporu měli výrobci energie z těchto elektráren do konce předloňského roku. Nezáměrně ji o něj připravila předchozí změna zákona. / Na ilustračním obrázku MVE Kozmice
Nárok na podporu měli výrobci energie z těchto elektráren do konce předloňského roku. Nezáměrně ji o něj připravila předchozí změna zákona. / Na ilustračním obrázku MVE Kozmice
Foto | Bugear / Wikimedia Commons
Provozovatelé některých malých vodních elektráren získají zpětně podporu státu, o niž byli počátkem loňského roku připraveni. Počítá s tím novela zákona o podporovaných zdrojích energie, kterou včera podepsal prezident Miloš Zeman. O jeho rozhodnutí včera ČTK informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.
 

Norma se podle ministerstva průmyslu a obchodu týká 62 malých vodních elektráren, které byly rekonstruovány nebo modernizovány od října 2013 do konce roku 2015.

Nárok na podporu měli výrobci energie z těchto elektráren do konce předloňského roku. Nezáměrně ji o něj připravila předchozí změna zákona. Podle ní byly tyto elektrárny uvedeny do provozu de iure až k loňskému 1. lednu, přestože fungovaly už dříve. Právo na podporu přitom měly i podle unijních pravidel.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist