https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-dvur-kralove-poprve-volne-vypustila-do-arealu-safari-zirafy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

ZOO Dvůr Králové poprvé volně vypustila do areálu safari žirafy

14.6.2017 07:10 | DVŮR KRÁLOVÉ N.L. (ČTK)
Žirafí samci byli vypuštěni do části safari nazvané Serengeti. Obývají ji společně se stády zeber, pakoňů a antilop. Jeden samec patří k druhu žirafy Rothschildovy, druhý je druhu žirafy síťované. / ilustrační foto
Žirafí samci byli vypuštěni do části safari nazvané Serengeti. Obývají ji společně se stády zeber, pakoňů a antilop. Jeden samec patří k druhu žirafy Rothschildovy, druhý je druhu žirafy síťované. / ilustrační foto
Foto | Brooke Novak / Flickr
Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem včera vůbec poprvé vypustila do volných výběhů v areálu safari žirafy. Lidé v autech či autobusech při projížďce po safari budou míjet dva žirafí samce. ČTK to včera sdělila mluvčí zoo Andrea Jiroušová. V celém safari žije na 200 zvířat.
 

Žirafí samci byli vypuštěni do části safari nazvané Serengeti. Obývají ji společně se stády zeber, pakoňů a antilop. Jeden samec patří k druhu žirafy Rothschildovy, druhý je druhu žirafy síťované. Žirafy v prostoru safari v minulosti kdysi byly, nikdy ne však na volno jako nyní.

První kroky obou samců na safari dopadly dobře. "Zvířata se zatím zdržují na jednom místě, domníváme se ale, že jakmile získají větší jistotu, budou využívat celý prostor Serengeti," uvedl zoolog Luděk Čulík. Po ukončení provozu safari na přelomu září a října se samci vrátí do zázemí zoo.

Dvorské safari, které je jediné svého druhu v České republice, bylo otevřeno v roce 1989. Má asi 30 hektarů. Při projížďce dlouhé okolo pěti kilometrů tu mohou návštěvníci zblízka pozorovat stáda afrických kopytníků. Od roku 2015 projížďka auty vede i přes lví safari s volně žijící smečkou lvů.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist