https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-ostrava-hleda-dobrovolniky-kteri-zlepsi-servis-navstevnikum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoo Ostrava hledá dobrovolníky, kteří zlepší servis návštěvníkům

31.5.2016 14:25 | OSTRAVA (ČTK)
V posledních letech vznikla v ostravské zoo řada nových expozic - velké otevřené výběhy, průchozí expozice, safari. Zvyšuje se i počet lidí, kteří do zoo míří. Zoo tak chce rozšířit služby pro návštěvníky posílením informačního servisu a zároveň zajistit pohodu chovaných zvířat
V posledních letech vznikla v ostravské zoo řada nových expozic - velké otevřené výběhy, průchozí expozice, safari. Zvyšuje se i počet lidí, kteří do zoo míří. Zoo tak chce rozšířit služby pro návštěvníky posílením informačního servisu a zároveň zajistit pohodu chovaných zvířat
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Ostravská zoologická zahrada hledá dobrovolníky, kteří by v zoo pomáhali během hlavní návštěvnické sezony. Měli by zlepšit informování lidí a postarat se o větší pohodu pro zvířata. Směřovali by návštěvníky k jednotlivým expozicím nebo by dohlíželi na to, aby lidé nekrmili zvířata, řekla ČTK mluvčí zahrady Šárka Nováková.
 

"V posledních letech vznikla v ostravské zoo řada nových expozic - velké otevřené výběhy, průchozí expozice, safari. Zvyšuje se i počet lidí, kteří do zoo míří. Zoo tak chce rozšířit služby pro návštěvníky posílením informačního servisu a zároveň zajistit pohodu chovaných zvířat," vysvětlila Nováková.

Podle mluvčí by zájemci o spolupráci se zoologickou zahradou měli být komunikativní a mít příjemné vystupování. Musí být starší 18 let. Zahrada jim za nezištnou pomoc nabízí zaškolení a nahlédnutí do chovatelského zázemí a také volný vstup do zoo. Zájemci se mohou hlásit do 10. června.

Zoo dosud využívala dobrovolníky z Kruhu přátel při Zoo Ostrava, který byl v zoo založen už v roce 1971. Jeho členové ale zahradě pomáhají především při přípravě a organizování akcí určených například školní mládeži či veřejnosti.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist