https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-ostrava-predstavuje-na-putovni-vystave-sve-unikaty-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoo Ostrava představuje na putovní výstavě své unikáty

13.2.2017 09:00 | OSTRAVA (ČTK)
Loni zahrada obdobným způsobem prezentovala veřejnosti své záchranné programy.
Loni zahrada obdobným způsobem prezentovala veřejnosti své záchranné programy.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Zoo Ostrava
Ostravská zoologická zahrada na informačních panelech na vybraných nádražích v Moravskoslezském kraji představuje své unikáty. Do konce března si putovní výstavu mohou prohlédnout cestující na vlakovém nádraží v Ostravě-Svinově, řekla ČTK mluvčí zoo Šárka Nováková.
 

"Cestující si mohou zkrátit čas při čekání na vlak a dozvědět se například, která ryba z ostravské zoo je nejnafoukanější, které ze zvířat nejjedovatější nebo který projekt Zoo Ostrava je jedinečný v celosvětovém měřítku," uvedla Nováková.

Loni zahrada obdobným způsobem prezentovala veřejnosti své záchranné programy. Výstava se v dubnu přesune na nádraží v Bohumíně na Karvinsku a v květnu a červnu bude k vidění na ostravském hlavním nádraží.

Ostravská zoo v současnosti chová přes 4000 zvířat ve více než 400 druzích. "Každé ze zvířat je něčím zajímavé, něčím výjimečné. Chov některých z nich je ale v ostravské zoologické zahradě unikátní v evropském nebo dokonce i celosvětovém měřítku. Pro výstavu jsme vybrali 18 zvířecích představitelů. Lidé se ale mohou dozvědět také o největší kolekci rododendronů a azalek v České republice a na Slovensku nebo o jedinečné sbírce na výzkum sloních nemocí," uvedla Monika Ondrušová, která výstavu připravila.

Ostravská zoologická zahrada loni oslavila 65 let od svého založení a chová přes 400 druhů zvířat. Podruhé v historii v roce 2016 prolomila hranici půl milionu návštěvníků. Zavítalo do ní 509.336 lidí, což je zhruba o 19.000 více než o rok dříve. Zahrada tak patří k nejvyhledávanějším turistickým atrakcím v regionu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
mtk hj
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist