https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zoo-plzen-privitala-na-2000-navstevniku-prinesli-darky-zviratum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zoo Plzeň přivítala na Štědrý den 2000 návštěvníků, přinesli dárky zvířatům

25.12.2016 08:19 | PLZEŇ (ČTK)
Na dva tisíce lidí zamířily na Štědrý den do plzeňské zoologické zahrady, která patří k tradičním cílům vánočním rodinných výletů v Plzni. Ještě před několika lety do zoologické chodili na Štědrý den hlavně tatínkové s dětmi, aby doma nepřekáželi při přípravě slavnostní večeře, nyní ale chodí celé rodiny a nezapomínají s dárky ani na zvířata v zoo. Jesličky, které zoo u nastrojených stromků připravila, přetékají ovocem, zeleninou, kaštany a dalšími pamlsky, řekl František Hykeš ze zoo.
 

"Letošní rok je skutečně štědrý, je vidět, že v peněženkách máme víc peněz, protože v době krize převládal třeba suchý chléb, jsou tu pomeranče, jižní ovoce, zelenina," řekl. Dárků je kolem několika set kilogramů.

Kromě samotné procházky zahradou patřil k lákadlům zoo mimořádný program - naučná stezka s kvízem o zvířatech pro děti a v tropickém pavilonu také lovení zlaté rybky. Děti si mohly v obří kádi s vodou zkusit pouze holýma rukama chytit rybu. Velkým tahákem byla také jedna z prvních možností spatřit letošní nejatraktivnější mládě zoo - tříměsíční lvici berberskou Amiru. Kvůli tomu, že ji museli chovatelé odebírat matce a částečně ji přikrmovat mlékem z lahve, byl pavilon lvů až donedávna uzavřený.

Štědrý den připravila zoo i pro svou skupinu šimpanzů. Do nově upraveného výběhu dostali jako každý rok vánoční stromek a balíčky s dárky - laskominami nebo hračkami. "Je to strašně zajímavé, jak jsou lidoopi blízcí člověku, tak prožívají tytéž emoce z dárků jako člověk - radost, třeba i zklamání. Ale jsou to divoká zvířata, takže se třeba o dárky i poperou," řekl Hykeš.

Zoo Plzeň letos slavila 90 let od vzniku. Návštěvnost by se měla přiblížit 435.000 až 440.000 lidí. Desátým rokem po sobě přesáhla 400.000 lidí a měla by být v průměru posledních dvou let, řekl v pátek mluvčí zoo Martin Vobruba. V příštím roce se mohou návštěvníci těšit na další novinky. Pokud půjde vše dobře, od konce ledna do začátku března by se mohlo narodit už druhé mládě nosorožce.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist