Mgr. Ivana Hlinková "> 8. ročník soutěže „Jihočeská ratolest“ právě odstartoval, zapojit se můžete do 6. října - Ekolist.cz

Energy Centre České Budějovice: 8. ročník soutěže „Jihočeská ratolest“ právě odstartoval, zapojit se můžete do 6. října

18. června 2019 | Energy Centre České Budějovice
Autor: Mgr. Ivana Hlinková, tel: 777 030 325
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Od června do 6. října 2019 mají jihočeské obce, školy, neziskové organizace a studenti vysokých škol příležitost přihlásit své projekty zaměřené na ochranu životního prostředí do soutěže Jihočeská ratolest.

Krajská síť environmentálních center Krasec, z. s. vyhlašuje ve spolupráci s Jihočeským krajem soutěž Jihočeská ratolest již poosmé. V soutěži mohou být prezentovány informační, osvětové, výchovné a poradenské neinvestiční projekty s přímým dopadem na ochranu přírody, ukončené a minimálně zčásti realizované na území Jihočeského kraje v období
od 1. července 2017 do 30. září 2019.

Soutěžící subjekty budou rozděleny do třech kategorií (obce, školy, neziskové organizace), čtvrtá kategorie poskytne prostor jednotlivcům - studentům a absolventům jihočeských vysokých škol, kteří se ve svých bakalářských a diplomových pracích zaměřili na ochranu životního prostředí, aplikovanou ekologii, nebo environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu (EVVO) a kteří své práce obhájili právě ve výše uvedeném období.

Co říkají pravidla soutěže? Jeden subjekt může přihlásit nejvýše dva projekty, projekt, na kterém spolupracovalo více subjektů (např. škola a obec), lze přihlásit pouze do jedné soutěžní kategorie. U studentských projektů bude významným hodnotícím kritériem využitelnost výsledků v praxi, u všech skupin inovativnost a dlouhodobý přínos pro životní prostředí. Každá kategorie bude mít své vítěze (žádné poražené), kteří budou vyhlášeni a odměněni certifikátem, zajímavou finanční částkou a regionálními produkty v úterý 5. listopadu 2019. Podrobná pravidla soutěže spolu s přihlašovacím formulářem naleznete na adrese www.krasec.cz/jihoceska-ratolest.

Organizátorem soutěže je Krajská síť environmentálních center Krasec, z. s., která sdružuje 17 členských organizací jihočeského regionu zaměřujících se na ekologické poradenství a environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu a provozuje rozcestník šetrné turistiky na webových stránkách www.enviroskop.cz a volně stažitelné mobilní aplikace Enviroskop.

Kontakt pro dotazy:
Mgr. Ivana Hlinková, organizační garant soutěže, Krasec