Abeceda, občanské sdružení: Workshop pro redakce školních časopisů

1. března 2011 | Abeceda, občanské sdružení
Autor: Dalibor Dudek, tel: 777 799 623
Ve dnech 2. až 4. 3. 2011 se v prostorách Evropského školícího centra o.p.s. v Litomyšli uskuteční workshop pro redakce školních časopisů mimopražských základních škol na téma Čtenářská gramotnost a mediální výchova. Na workshopu se setká sedm vítězných redakcí z celkového počtu 97 časopisů přihlášených do soutěže Náš časopis 2010.

Workshop je věnován oblasti mediální výchovy a nabízí jednotlivým redakcím školních časopisů získat nové dovednosti. Mladí redaktoři se při práci v tvůrčích dílnách věnovaných tématům novinářských žánrů, práci s fotografií, grafikou a reklamou setkají s odborníky na dané oblasti.

Redaktoři školních časopisů budou společně hledat odpovědi na otázky zabývající se redakční prací, vzhledem časopisů, kvalitou textů, fotografií i obrázků. Dále se budou zabývat možnostmi různých grafických programů, nebo tvorbou reklamy.

Workshop je součástí projektu Čtenářská gramotnost a projektové vyučování. Tento projekt byl podpořen z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Více informací o projektu naleznete na internetových stránkách www.ctenarska-gramotnost.cz a www.sotkoviny.cz.
Dalibor Dudek, tel: 777 799 623 tisknout poslat

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.