https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/americka-medvedice-si-na-fotopasti-nevedomky-poridila-stovky-autoportretu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Americká medvědice si na fotopasti nevědomky pořídila stovky autoportrétů

5.2.2023 00:15 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Překvapení čekalo na ochránce přírody v americkém státě Colorado, kteří nedaleko města Boulder nastražili pohybem aktivovanou fotopast. Tu náhodou objevila zvědavá medvědice, a aniž to tušila, pořídila si čtyři stovky selfie, napsal zpravodajský server The Guardian.
reklama

 

Hornatou krajinu kolem Boulderu obývají kojoti, bobři, pumy, medvědi baribalové, mnoho druhů ptáků a dalších živočichů. Místní úřad pro ochranu přírody je chtěl sledovat, aby je mohl chránit. Proto zaměstnanci rozmístili fotopasti, a když je přišli zkontrolovat, zjistili, že z 580 snímků v jedné z nich patří asi 400 jediné medvědici.

Většina zvířat si fotopastí ani nevšimne, ale medvědici podivná krabička zjevně zaujala - a využila příležitosti, aby si pořídila stovky selfie, uvedl v prohlášení mluvčí odboru přírody a horských parků Phillip Yates. "Nás ty snímky rozesmály a napadlo nás, že by mohly pobavit i ostatní," dodal.

Medvědice je na fotkách zachycena ze všech úhlů, zepředu i z profilu, do objektivu nastavila tlamu s vystrčeným jazykem, promenádovala se před ní zprava i zleva a vystrčila na ni i pozadí.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

5.2.2023 10:31
Když lidi blbnou se selfie, proč by mědvědi měli být výjimkou?
Odpovědět
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist