https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bnef-pocet-elektromobilu-ve-svete-v-polovine-roku-prekroci-20-milionu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

BNEF: Počet elektromobilů ve světě v polovině roku překročí 20 milionů

11.4.2022 01:49 | LONDÝN (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Počet elektromobilů na silnicích po celém světě v polovině letošního roku překročí 20 milionů. Předpovídá to podle agentury Bloomberg analytická společnost BloombergNEF (BNEF). V roce 2016 přitom byl na silnicích pouze jeden milion elektromobilů. Údaje zahrnují automobily s čistě elektrickým pohonem a hybridní vozy, které umožňují dobíjet baterii z elektrické sítě.
reklama

 

BNEF navíc předpokládá, že ve druhém pololetí každý měsíc na silnicích přibude téměř milion elektromobilů. Upozorňuje rovněž, že růst je mnohem rychlejší, než mnozí před několika lety očekávali. BNEF například v roce 2016 předpovídala, že do roku 2035 bude na silnicích 71 milionů elektromobilů. Nyní tento počet očekává již v roce 2025.

BNEF rovněž upozornila, že na celkovém počtu doposud prodaných elektromobilů se 46 procenty podílí Čína. Na druhém místě je Evropa s 34 procenty, následuje Severní Amerika s 15 procenty. Na zbytek světa pak připadá pouze pět procent dosud prodaných elektromobilů.

Většinu elektromobilů tvoří vozy s čistě elektrickým pohonem. Hybridní automobily umožňující dobíjet baterii z elektrické sítě jsou rozšířené zejména v Evropě, kde automobilkám pomáhají plnit zpřísňující se emisní normy, upozornila BNEF.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist