https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brabec-preje-hladikovi-silu-odmitnout-nektere-nesmysly-dolehajici-z-bruselu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brabec přeje Hladíkovi sílu odmítnout některé nesmysly doléhající z Bruselu

10.3.2023 20:06 | PRAHA (ČTK)
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
Bývalý ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) přeje novému ministru Petru Hladíkovi (KDU-ČSL) mimo jiné, aby byl schopen odmítnout některé nesmysly doléhající z Bruselu a aby byl schopen úřadu vládnout neaktivistickým způsobem se zdravým rozumem. Brabec to řekl na dnešní tiskové konferenci stínové vlády ANO. Hladíka jmenoval prezident Petr Pavel do ministerské funkce dnes dopoledne. Brabec připomněl, že on vedl ministerstvo téměř osm let. Ministrem se stal v roce 2014 a skončil po sněmovních volbách s vládou Andreje Babiše (ANO) v prosinci 2021.
reklama

 

Předchozí prezident Miloš Zeman jmenování Hladíka začátkem roku odmítl, což lidovci označili za protiústavní, kompetenční žalobu ale s ohledem na končící mandát bývalé hlavy státu nepodali. Lidovci navrhli Hladíka na ministra loni v říjnu, u jeho nominace setrvali i poté, co policie v kauze přidělování městských bytů v Brně zasahovala i v Hladíkově kanceláři.

"Pokud jde o ten proces, tak my se netajíme jako hnutí ANO, že my úplně nepovažujeme za prázdný důvod, který zazněl dnes při jmenování, že pan (Hladík), již tedy současný ministr životního prostředí, čelil určitému policejnímu vyšetřování. Je ale samozřejmě plnou odpovědností pana premiéra (Petra) Fialy (ODS) a také KDU-ČSL, která navrhla pana ministra, a je jeho odpovědností, zda tedy to bude mít nějaký další vývoj," řekl. Řekl, že Hladíka chce podporovat v tom, aby pokračoval v projektech, které ministerstvo začalo už dříve za jeho vedení. "Budu mu určitě přát zdravý rozum, aby nedopřával příliš sluchu velkým aktivistickým tlakům, který na něj bude," podotkl. "Ale také aby měl tu sílu odmítnout některé opravdu nesmysly, které nám z Bruselu doléhají," dodal.

Europoslanec ANO Martin Hlaváček informoval, že europoslanci mají na stolech návrh z Bruselu, který řadí krávy mezi průmyslové znečišťovatele. O návrhu bude debatovat zemědělský výbor Evropského parlamentu, uvedl. Pokud by ho EP schválil, znamenalo by to podle něj, že chovatelé, kteří mají víc než 150 kusů, by museli svoje chovy registrovat a měřit emise a vykazovat je. "Budeme měřit prdy kravám," dodal. Bude s dalšími kolegy usilovat o tom, aby tento návrh nebyl schválen.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (8)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

PH

Pavel Hanzl

11.3.2023 09:26
To je neskutečný, ten votrok brabčák vůbec nepochopil za celých 8 let, co ta funkce vůbec obnáší. To není o nějakém boji s Bruselem a krytí babišových křiváren (zvláště Bečva se mu vydařila), ale o správě země z pohledu přírody tj. ekologie. Něco tak složitého nikdy nedal, bo je jen votrok - hlupačisko.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

11.3.2023 10:37 Reaguje na Pavel Hanzl
Pane Hanzle, konkrétně pro zemědělství přišlo za poslední roky z Bruselu tolik nesmyslných návrhů, že byste se divil. Nebo podle vás ten návrh o kravách nehraničí se zdravým rozumem? A to není zdaleka všechno.
Odpovědět
sv

sv

11.3.2023 14:54 Reaguje na pavel peregrin
Tak proč brabcův páníček bureš všechny ty nesmylné návrhy striktně neodmítl a v mnoha případech dokonce odkýval?
Odpovědět
pp

pavel peregrin

11.3.2023 16:24 Reaguje na sv
Protože ČR dávno není a nikdy nebyla samostatným, suverenním státem. I Brabec moc dobře ví, že ta jeho rada byla knížecí, věděl to Babiš a doufám, že si to uvědomuje i ten zoufalec Fiala. Ale nakonec, každý odcházející ministr má rad na rozdávání a platí to pro všechny strany spektrem napříč.
Odpovědět
sv

sv

11.3.2023 18:57 Reaguje na pavel peregrin
Zoufalec peregrin netuší, že nesamostatný a nesuverénní tady byl jedině jeho guru bureš, který ve jménu bruselských penězovodů do vlastní kapsy bez odporu a v předklonu odkýval a podepsal všechno co před něj v Bruselu předložili.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

11.3.2023 20:26 Reaguje na sv
Máš odvahu podepsat se pod svůj, jako vždy, připitomělý příspěvek nebo jsi jen ubohá zbabělá krysa, vystupující pod sv?
Odpovědět
sv

sv

12.3.2023 08:56 Reaguje na pavel peregrin
Chápu, uvedená fakta ti nejdou pod čumák ale nemáš jediný protiargument. Proto bys rád přešel na rovinu osobních útoků, zbabělý krysoidní anonymní peregrine.
Odpovědět
An

Antioxid

13.3.2023 10:01
Nevím kolik je na světě krav, ale určitě ne tolik, jako lidí, kterých už je cca 8 miliard. Lidé také prdí, takže máme od EU očekávat, že v příštích letech přijde nařízení, že každý občan EU bude muset měřit své prdy a případně při překročení nějakého limitu dostane penále?
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist