https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chcete-me-aneb-chundelaty-sklipkan-gwen-hleda-novy-domov?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chcete mě? Aneb chundelatý sklípkan Gwen hledá nový domov

16.1.2021 16:21 | BOSTON (ČTK)
Ředitel adopčních programů MSPCA Mike Keiley uvedl: "Pro naše zaměstnance i dobrovolníky je vždycky zajímavé, když se do naší péče dostane sklípkan nebo tarantule, protože je to hodně nezvyklé." Za posledních 20 let to podle něj bylo zhruba deset různých sklípkanů a tarantulí.
Ředitel adopčních programů MSPCA Mike Keiley uvedl: "Pro naše zaměstnance i dobrovolníky je vždycky zajímavé, když se do naší péče dostane sklípkan nebo tarantule, protože je to hodně nezvyklé." Za posledních 20 let to podle něj bylo zhruba deset různých sklípkanů a tarantulí.
Zvířecí útulek v americkém státě Massachusetts hledá zájemce o adopci chundelatého domácího mazlíčka, kterým ovšem není běžný pejsek, kočička, ba ani králík nebo morče. Nový domov hledá sklípkan jménem Gwen, který tento týden skončil v adopčním středisku poté, co se jeho majitel odstěhoval - a Gwen s sebou nevzal, napsal časopis Newsweek.
reklama

 

Zvířecí útulek MSPCA v Bostonu napsal na své účty na sociálních sítích, že nový majitel by měl být schopný poskytnout "opatrné zacházení a speciální péči", kterou tento pavouk vyžaduje. "Jestli chcete chlupatého mazlíčka, toto by mohla být vaše šance... hledáme domov, který je připraven uspokojit Gweniny potřeby a udržet ji v bezpečí a zdravou."

Podle informací útulku jde o sklípkana chilského, pravděpodobně samičku, starou zhruba čtyři roky - dožít se může ještě dalších 15 let. Je už nejspíš plně dorostlá a dosahuje velikosti čajového podšálku.

Ředitel adopčních programů MSPCA Mike Keiley novinářům řekl: "Pro naše zaměstnance i dobrovolníky je vždycky zajímavé, když se do naší péče dostane sklípkan nebo tarantule, protože je to hodně nezvyklé."

Za posledních 20 let to podle něj bylo zhruba deset různých sklípkanů a tarantulí. Péče o ně není náročná, ale vyžadují "čas a pozornost" svého majitele.

Naopak podle blogu, jehož autorkou je odbornice na pavouky Cornellovy univerzity Linda Rayorová, pavouci vyžadují relativně málo pozornosti, ovšem potřebná je stabilní péče, aby se mohli dožít potenciálně dlouhého věku.

Sklípkany a tarantule je třeba krmit jednou nebo dvakrát týdně, chovat v dostatečně velkém teráriu se správnou vlhkostí vzduchu a správným množstvím vody. Většina sklípkanů a tarantulí pochází z tropických oblastí, a proto vyžadují teplo.

Bohužel pro Gwen se druh sklípkan chilský nedočkal příliš hvězdného hodnocení. Podle Rayorové jsou "klidní, pohybují se pomalu, jsou hezcí, levní, ale zoufale nudní". Některým lidem se nicméně líbí narůžovělé zbarvení jejich srsti, dodala.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jirka Černý

17.1.2021 20:49
Manželka a děti domů dotáhnou kde co, ale tady jsem v klidu.
Odpovědět
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist