https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-opatreni-pred-suchem-slo-v-minulych-letech-16-miliard-rocne-maji-pokracovat?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do opatření před suchem šlo v minulých letech 16 miliard ročně, mají pokračovat

12.1.2023 01:15 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Vláda Petra Fialy (ODS) chce pokračovat v investicích do opatření k ochraně před následky sucha, do příštího roku proto aktualizuje koncepci z let 2017 až 2022. Po jednání kabinetu, který probral plnění pětiletého plánu, to řekl vicepremiér Marian Jurečka (KDU-ČSL) pověřený vedením ministerstva životního prostředí. Díky investicím, které ročně dosahovaly 16 miliard korun, se podle něj podařilo v posledních letech rozšířit systémy s pitnou vodu k více než 100 000 obyvatel.
reklama

 

Jurečka uvedl, že pro vládu je řešení problémů spojených se suchem důležitou prioritou.

Na realizaci opatření obsažených v hodnocené koncepci vydalo průměrně každoročně 13,2 miliardy korun ministerstvo zemědělství, 2,7 miliardy korun ministerstvo životního prostředí. Vybudováno bylo 686 kilometrů vodovodních sítí, 34 úpraven pitné vody a financováno 63 projektů propojení vodárenských soustav, což umožnilo nově napojit 104.000 obyvatel.

Koncepce vznikla na základě práce komise Voda-sucho ustavené ministry zemědělství a životního prostředí v roce 2014.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

va

vaber

12.1.2023 09:13
ještě miliardu a máme sucho vyřešeno a už nemusí ani pršet,
Jurečka to zařídil
Odpovědět
ZK

Zan K.

19.1.2023 16:02
Půčkami a zadlužováním se nic nevyřeší. Jen pár lidí co z toho ždímaj na úrocích je pochiopitelně spokojeno. Každej dluh se jednou musí splatit. Ať je to bance či budoucím generacím....
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist