https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/europoslanec-pospisil-zalozil-neziskovou-organizaci-pro-pomoc-zviratum?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Europoslanec Pospíšil založil neziskovou organizaci pro pomoc zvířatům

16.9.2022 01:23 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Europoslanec a pražský zastupitel Jiří Pospíšil (TOP 09) založil neziskovou organizaci Zvířecí ombudsman, na kterou se mohou lidé obracet s právními a dalšími problémy ohledně zvířat. Novinářům to dnes řekli Pospíšil a herečka Eva Holubová, která spolek podporuje. Spolek chce kromě problémů s domácími mazlíčky upozorňovat i na špatné zacházení s hospodářskými zvířaty. Pospíšil v nadcházejících volbách do pražského zastupitelstva kandiduje na druhém místě kandidátky koalice Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL).
reklama

 

Zvířecí ombudsman je podle Pospíšila nepolitická aktivita, do níž je zapojena řada dobrovolníků. "Iniciativa není spojena s žádnou politickou stranou," řekl Pospíšil.

Dodal, že tematikou a řešením problémů spojených se zvířaty se zabývá delší dobu a nyní tuto činnost formalizoval založením spolku a otevřel široké veřejnosti. "Lidé, kteří budou vědět o týraném zvířeti, budou řešit nějaký právní problém ohledně zvířat, tak se na nás mohou obrátit," vysvětlil. Lidé mohou více informací a kontaktní údaje najít na webu zvireciombudsman.cz.

Spolek se letos plánuje zabývat několika tématy. Pokud jde o domácí mazlíčky chce podle Pospíšila prosazovat zákaz chovu psů na řetězu a řešit problematiku domácích mazlíčků, kteří zůstanou v nevhodných podmínkách v dědickém řízení po úmrtí svého pána. V této otázce se chce spolek obrátit na Notářskou komoru ČR, dodal Pospíšil. Spolek chce také zrušit výjimku z povinnosti čipovat psy, kterou nově získaly laboratoře provádějící pokusy na zvířatech.

Zvířecí ombudsman se chce věnovat i hospodářským zvířatům a podmínkám jejich chovu. Pospíšil řekl, že ve Španělsku nedávno zákonem stanovili kamerový monitoring provozu na jatkách. "Budeme se snažit získat podporu pro to, abychom něco podobného jako ve Španělku přijali i u nás," uvedl Pospíšil. Dodal, že spolek k tomuto tématu do konce roku uspořádá konferenci.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

17.9.2022 06:33
konečně nějaký politik co má páky něco prosadit v tomto směru !!!
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist