https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/fiala-chystame-narodni-reseni-cen-energii-jez-evropske-doplni-pripadne-nahradi?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Fiala: Chystáme národní řešení cen energií, jež evropské doplní, případně nahradí

7.9.2022 01:13 | HOŘICE (ČTK)
Foto | Fotograf1978 / Wikimeda Commons
Česká republika bude mít podle premiéra Petra Fialy (ODS) přichystané národní řešení vysokých cen energií, které doplní, nebo nahradí evropské řešení. Záležet podle něj bude na tom, k jaké dohodě se dospěje na evropské úrovni. Fiala to řekl ČTK v Hořicích na Jičínsku, kde vedl kampaň před obecními volbami.
reklama

 

V pátek se koná mimořádná evropská rada pro energetiku, kterou do Bruselu svolala Česká republika jako předsednická země EU. "V pátek uvidíme, k čemu se nám podaří dospět na evropské úrovni. Následovat bude potom představení národního řešení, které bude to evropské doplňovat nebo nahrazovat," uvedl premiér.

O situaci Fiala komunikuje s premiéry dalších zemí. Včera o variantách evropského řešení mluvil se švédskou premiérkou Magdalenou Anderssonovou, uvedl na twitteru. "Zjišťuji stále větší podporu pro dosažení evropského řešení, která tady ještě před měsícem nebyla. Situace v Evropě se výrazně posunuje i díky našim aktivitám," řekl s tím, že podle dohody na evropské úrovni zvolí Česko variantu národního řešení. "Cíl je jednoznačný, aby občané i firmy měli dostatek energie za přijatelné ceny," řekl Fiala.

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) uvedl, že evropská rada bude řešit dva návrhy. Jeden počítá s oddělením ceny plynu od ceny závěrné elektrárny, která určuje ceny elektřiny. Druhý návrh chce stanovit maximální ceny všech jiných výrob elektřiny kromě plynové. ČR zároveň podle Síkely pokračuje v jednáních o řešení energetické krize na národní úrovni.

Fiala řekl, že při Úřadu vlády vytvořil koordinační skupinu, která se zabývá návrhy na řešení vysokých cen energií. Server lidovky.cz s odkazem na mluvčího vlády uvedl, že v týmu jsou poradenské společnosti Ernst & Young, KPMG a McKinsey a také dodavatelé a výrobci energií. Za zpracování analýzy, která má být hotová do 10. září, zaplatí úřad vlády firmě Ernst & Young 301.895 korun včetně daně, uvedl server.

"Potřebujeme samozřejmě mít co největší jistotu o tom, že opatření, které uděláme, budou mít ten správný dopad. Proto jsme požádali i renomované zahraniční společnosti, aby nám připravily analýzu, která ukáže, zda ta připravovaná opatření skutečně budou plnit ty cíle, které si od nich slibujeme. S podrobnostmi veřejnost seznámíme," řekl Fiala.

Odmítl kritiku opozice, že by vláda s řešením přicházela pozdě. Kritika podle něj vychází z neznalosti věci. "Celá Evropa začala čelit v posledních 14 dnech katastrofálním cenám energií, které se úplně vymakají zdravému rozumu i očekávání analytiků," řekl. Vláda podle něj nezaspala v práci na řešeních, která by přinesla rozumné ceny energií a plynu. "Ale my se teď vyrovnáváme s raketovým nárůstem (cen), vyrovnáváme se selháním trhu. Tady musíme jednat v řádu dní a my také v řádu dní jednáme," řekl.

Bývalý ministr hospodářství Karel Havlíček (ANO) na twitteru označil kroky vlády v řešení cen energií za "kolumbijskou telenovelu, vládní parodii, hospodářské Waterloo a energetickou frašku". "Ministr průmyslu se na řešení cen energií formou zastropování vykašlal, do konce srpna to neřešil a nyní se narychlo lepí, jak z toho ven," uvedl Havlíček.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (130)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

RV

Richard Vacek

7.9.2022 05:24
Někdo by si mohl myslet, že se jedná o neschopnost, protože jiné země už dávno přijaly a realizovaly řadu opatření, jen ta naše čeká na noty z Bruselu co si má s počít. A noty nepřicházejí a nepřicházejí.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

7.9.2022 05:39 Reaguje na Richard Vacek
Zato jak řekl premiér "vysíláme silné signály" , podle Síkely zase máme "závětrné elektrárny" a realita je taková, že skutek utek a nikdo neví nic , již půl roku od počátku války na UA.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 08:54 Reaguje na Miroslav Vinkler
Nic nevíte pouze vy, protože vám kremelská proganda vyjela koblihu dočista.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 07:44
Naše vláda prostě odmítá naskočit na populismus, vytvořit nějaké "opatření" stylem výstřel do tmy, jen aby mohla média rozmazat, jak se stará o občany.
Tím, že jsme absolutně závislí na EU, logicky se hledá řešení na úrovni EU a to má být hotové do pátku (to snad vydrží i Vinkler) a na to pojede už nachystaná opatření naše. To mi připadá rozumné, ta válka teprv začíná.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

7.9.2022 07:55 Reaguje na Pavel Hanzl
Pane Hanzle , ekonomická válka rámcově skončila. Obě strany vytáhly nejtěžší kalibry a doufají, že právě jejich strana zvítězí.

EU hrubě podcenila vliv energetiky na chod ekonomik a už vůbec netušila, že cenová exploze energií pro domácnosti povede k silným sociálním otřesům a oslabení politické stability států EU.
Což svědčí o zoufalé neodbornosti a ideologické zaslepenosti Bruselu.
Putin- válečný zločinec je na tom obdobně, zavlekl zemi do války a Rusku na dlouho odebral pověst důvěryhodného partnera pro obchod.

Nejhorší možný scénář - obě strany prohrály, za což nenesou odpovědnost občané EU nebo RF, ale jejich politické elity.
Jsem proto, abychom se jich zbavili.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 08:03 Reaguje na Miroslav Vinkler
Současná situace je jen logickým vyústěním stavu, který na Ukrajině trval 8 let, neplněním Minských dohod a terorem proti vlastnímu ukrajinskému obyvatelstvu s ruskými kořeny.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

7.9.2022 08:13 Reaguje na pavel peregrin
Věcně máte pravdu, Západ v tomto případě má doslova špinavé ruce, ale ani to nemůže ospravedlnit zahájení války RF vůči Ukrajině.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 08:18 Reaguje na pavel peregrin
Až na to, že kecáš a šíříš russáckou propagandu. ;)
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 09:17 Reaguje na Petr Eliáš
Tak mi to vyvrať.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 10:23 Reaguje na pavel peregrin
Tak se podívej putlernáckovská podržtaško. ;)

https://hlidacipes.org/ales-rozehnal-blouzneni-obhajcu-ruske-agrese-kdo-porusil-minske-dohody/
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 11:45 Reaguje na Petr Eliáš
To máš vskutku relevantní zdroj, dovol, abych se ze srdce zasmál.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 12:02 Reaguje na pavel peregrin
Lepší zdroj než ti tví ruští generálové a jejich tajné zápisky. Nebo cos tu tehdy žvanil. :D
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 12:42 Reaguje na Petr Eliáš
Znovu říkám- dovol, abych se zasmál.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 13:06 Reaguje na pavel peregrin
Směj se jak chceš. To na tvé ubohosti nic nemění. :D
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 13:43 Reaguje na Petr Eliáš
Ale těší mě tvoje bezmocnost.
Odpovědět
DB

Darth Bane

7.9.2022 22:33 Reaguje na pavel peregrin
Jak to bylo s Velišskou zemedělskou zloději Peregrine? Není problém si s Vámi popovídat do Březiny 6.......co ty na to CHLAPEČKU?????
Odpovědět
DB

Darth Bane

7.9.2022 23:12 Reaguje na Petr Eliáš
Peregrin má relevantní zdroj informací....pokud dobře začicháte, tak i přes ten monitor ucítíte ejakulát ruských oficírů pokaždé, když Peregrin vydechne.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 08:34 Reaguje na pavel peregrin
Čistě ruská lež. Evropský soud pro lidská práva pravomocně rozhodl, že na Donbase žádná "genocida" nebo "teror" atd. neprobíhla a vinu za násilnosti nese ruská strana. Samozřejmě tam byly násilnosti i z urrajinské strany, ale to ve válce nejde eliminovat.
Důkazem je, že i etničtí Rusové bojují proti Putinovi jak lvi (Charkov 95% Rusů), navíc Zelenskij v každém projevu část mluví rusky.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 09:20 Reaguje na Pavel Hanzl
Evropský soud není nezavislý ani omylem, to byste mohl vědět. To za prvé. A za druhé- líčem k mírovému řešení byly Minské dohody, které Kyjev odmítl plnit. Chcete to snad popřít? V tom případě popíráte i vyjádření Západu, který neplnění těchto dohod musel se skřípěním zubů uznat!
Odpovědět
dm

david matoušek

7.9.2022 09:29 Reaguje na pavel peregrin
Tak Západ tak možná skřípal zubama nad neplněním dohod hlavně ze strany proruských separatistů např.u Debalceva. Rusové si s dohodama vždy vytírali zadek a Západ jim byl pro smích. Doufám že stejně jako Američani dostanou i Rusáci projednou pořádně nakopáno do koulí. Za Čečensko, Gruzii, Moldavsko, kde taky "osvobozovali".
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 09:50 Reaguje na david matoušek
Máte to nějak pomíchané.
Odpovědět
dm

david matoušek

7.9.2022 11:00 Reaguje na pavel peregrin
Co mám pomíchané? Západ vždycky držel hubu, skřípal zubama a hledal pro Rusy "pochopení" (typické u nás). Konečně zjistil, že kromě chrastění atomovkama je Ruská armáda akorát Potěmkinova vesnice, a bez pomoci toho prohnilého Západu jí byli a budou vždycky. Rusům nejde o žádné nárazníkové pásmo, oni se ve své aroganci a povýšenosti nebojí, Západu posledních desetiletí obzvlášť ne. V každé jejich operaci u sousedů, šlo především o vlastní finanční prospěch, ale to už by bylo na dlouho. A že nemají základen jak Američani? Protože s nimi normální země nechcou nic mít, historicky vidí, jaký je na ně "spoleh". Proto se vždy bratříčkovali a bratříčkují s těmi nejobskurnějšímy režimy po světě.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 11:50 Reaguje na david matoušek
Vždyť jsem si to myslel, totálně pomíchané. O to nárazníkové pásmo jde, a to především, a jestli si myslíte, že ruská armáda je Potěmkinova vesnice, dovolte mi, abych se zde podruhé srdečně zasmál. Byl jste vůbec na vojně? Pokud ano, nepsal byste zde takové nesmysly.
Odpovědět
RT

Richard Toman

7.9.2022 13:02 Reaguje na pavel peregrin
Pomíchaný ale hlavně pomýlený jste vy. Že i po 30 letech jste nevyndal hlavu z ruské řitě a furt jim to všechno žerete. Na hodnocení ruské armády znám jiné kapacity, a důkazem budiž tažení na Ukrajině. A prosím žádné řeči, jak je Rusko záměrně šetří, nechce civilní oběti atd
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 13:07 Reaguje na Richard Toman
On je za to placený. ;) Hřát nás může vědomí toho, že exoti jako on musí žít na tom hnusném Západě. :D
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 13:45 Reaguje na Petr Eliáš
Bohužel tady musím žít s embryi tvého ražení a myšlení.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 14:14 Reaguje na pavel peregrin
Mohl si už dávno odtáhnout do russácka. Putlernácek tam každému ocasovi nabízel hektar půdu. :D
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 13:44 Reaguje na Richard Toman
Právě to tažení na Ukrajině je toho důkazem. Chtěl byste snad, aby to tam Rusové vymydlili hlava nehlava?
Odpovědět
RT

Richard Toman

7.9.2022 14:59 Reaguje na pavel peregrin
Ale oni to tam Rusové mydlí hlava nehlava, jedinou taktikou, kterou znají. Jen jim to k ničemu není a válka se dnes takhle nevyhrává. Nebojují tam se syrskými povstalci ani s mudžahedíny.
Odpovědět
dm

david matoušek

7.9.2022 13:08 Reaguje na pavel peregrin
Jde o průmysl, suroviny, vliv a moc a to nejen na Ukrajinu. Rozvádět to, to by bylo asi na vás už moc složité, geniální vojenský stratégu.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 13:46 Reaguje na david matoušek
Samozřejmě se Rusové odškodní, nebo jste si snad myslel něco jiného, naivo?
Odpovědět
DB

Darth Bane

7.9.2022 23:15 Reaguje na pavel peregrin
Já jsem na vojně byl, Peregrine, a byl jsem technik MiGu-29. Ty letouny lze velmi jednoduše vyřadit z provozu, pokud se podaří v okolí letiště odchytit všechny kočky, protože pak myši sežerou elektroinstalaci, a uzemní ty letouny spolehlivěji, než F-22 Raptor.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 10:03 Reaguje na pavel peregrin
Ten soud je maximálně nezávislý, všechny strany mají maximální práva a jejich argumenty se pečlivě ověřují. Potvrdilo se tam pravidlo, že Rusi zcela běžně lžou.
Minské dohody byly nesmyslné od začátku (jeden stát napadne druhý a smlouvou si zajišťuje, že se napadený memůže bránit) a porušovali je především Rusi. Bojovala tam regulérní ruská armáda.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 10:18 Reaguje na Pavel Hanzl
Ale ale, vy popíráte to, co bylo řečeno samotným Západem? Navíc Západ byl i jedním z garantů těchto dohod- tak co na to řeknete?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 10:35 Reaguje na pavel peregrin
To, že je nedodržovali Rusi, protože se cítili, že jimi nejsou vázáni.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 11:53 Reaguje na Pavel Hanzl
Západ byl nucen uznat, že Kyjev nedodržuje dohody- to je dohledatelné a žádné vaše fantasmagorie s tím nic neudělají.
Odpovědět
sv

s v

7.9.2022 20:58 Reaguje na pavel peregrin
Máš tam chybu. Správně je to takto: Západ byl nucen uznat, že rusácké polovojenské jednotky vydávající se za tzv. separatisty a placené kremlem nedodržuje Minské dohody.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 12:34 Reaguje na pavel peregrin
Nevím, kdo je Západ, ale Minské dohody byly cypovina, věděli to všichni a nedodržoval je nikdo. Ovšem napadením Ukrajiny v únoru 22 to Rusko smázlo zcela jednoznačně.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 12:45 Reaguje na Pavel Hanzl
Ale? Tak Minské dohody byly cypovina? To byste tedy měl napsat i do USA, Německa, Francie, které tyto dohody spolugarantovaly a spoluvytvářely. Na to asi není obstojná odpověď, že?
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

7.9.2022 14:46 Reaguje na pavel peregrin
Pokud se to Hanzlovi nehodí do správné ideologické škatulky, tak to musí být cypovina...:-)))
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 16:19 Reaguje na pavel peregrin
Bylo to pod tlakem a bylo to v té době jediné možné řešení, i když blbé. Ale zablokolvalo to šílené vraždění, takže to určitý význam mělo.
Tam fatálně selhalo OSN, které mělo nasadit nas Rusko brutální sankce a Putina odchytit a odsmykatk soudu. Za čečensko, Sýrii, Dobnas atd. atd. a vůbec by se tahle válka nekonala.
Odpovědět
sv

s v

7.9.2022 20:57 Reaguje na pavel peregrin
Tak proč to nenapíšeš do rusácka podržtaško.
Odpovědět
DB

Darth Bane

7.9.2022 23:13 Reaguje na pavel peregrin
A na kom je ten Evropský soud závislý, když tvrdíte, že závislý je?
Odpovědět
DA

DAG

7.9.2022 09:34 Reaguje na pavel peregrin
To je samozřejmě nesmysl. Minské dohody nedodržovali především Rusové. Poté je logické, že ho nedodržela i Ukrajina. Především Ukrajina neměla kontrolu nad vnějšími hranicemi a rusko si z Donbasu udělalo polygon na zkoušení zbraní na ukrajincích.
Dnes je každému kdo není komunistický pohrobek jasné, že Putinovi na rusech v Dombasu vůbec nezáleží, jinak by nezničil města a lidi v dombasu a nenapadl by Kyjev. Válka je vedena v lepším případě pro vytvoření nárazníkového pásma proti západu a v horším případě imperialismem předminulého století. Tam se ostatně rusko vývojově a mentálně nyní nachází.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 09:54 Reaguje na DAG
Nemáte pravdu. Západ oficiálně uznal neplnění Minských dohod především a prioritně ze strany Kyjeva. Takže nevím, kde jste vaši informaci vzal. Je to i dohledatelné, takže sorry.
To, že je tato operace vedena i jako vytvoření nárazníkového pásma je samozřejmé.
Řekněte mi- jak by se zachovaly USA, kdyby si Rusko v Mexiku budovalo svoje nástupní posty a vyzbrojovalo tamní armádu?
Odpovědět
DA

DAG

7.9.2022 10:04 Reaguje na pavel peregrin
To víte, že mám pravdu. Rusko tvrdilo, že není součástí minských dohod, ale celou dobu měla na dombase svoji techniku a vojáky a řídilo a vyměňovalo loutkovou vládu. Takže minské dohody ani naplnit nešly a rusové pro to dělali vše.
Na Ukrajině si nikdo žádné základny nebudoval ukrajina měla do NATO stejně daleko jako si teď Turecko do EU.
A rozdíl mezi Mexikem a Ukrajinou, Arménií, Běloruskem, Gruzií, Moldávií je ten, že se svým sousedem mohou v klidu žít a ne se jen bát kdy je napadnou.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 10:19 Reaguje na DAG
Všimněte si jak peregrin píše o válce - jako o operaci - a musí vám být jasné, odkud komoušskej východní vítr fouká. ;)
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 10:24 Reaguje na Petr Eliáš
Tys nebyl na vojně, viď? Je ti jasný, že aby se dalo mluvit o válce, tak ta musí být nejdřív vyhlášena? Stalo se to? Nestalo. Tak si doplň znalosti.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 10:41 Reaguje na pavel peregrin
Jasně soudruhu. :D Tohle zkoušej na degeše tvé úrovně. :D
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 11:54 Reaguje na Petr Eliáš
Tak nebyl jsi, viď? Hochu, nejdřív se musíš ještě hodně učit, abys tady mohl alespoň trochu diskutovat a trapně nevykřikovat.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 12:04 Reaguje na pavel peregrin
A to soudíš z toho, žes byl na vojně hlavním rozkuřovačem a patolízalem? :D
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 12:47 Reaguje na Petr Eliáš
Každou další takovou odpovědí jen dokazuješ svoji bezmocnost a vztek a to mě dělá velice dobře.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 13:04 Reaguje na pavel peregrin
Bezmocný? Ale jdi - jen se směju tomu, jaký jsi degeš a ruská guma. :D
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 13:54 Reaguje na Petr Eliáš
Ale jseš, přímo to z tebe čiší a ani si to neuvědomuješ, ty ani nemůžeš.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 14:26 Reaguje na pavel peregrin
Hele popravdě. Řekni nám, jestli jsi takový degeš a vše Putlernáckovi věříš, nebo tě za to někdo platí?
Odpovědět
DB

Darth Bane

7.9.2022 22:38 Reaguje na Petr Eliáš
Pane Eliáši, byl byste tak moc hodný, a jel se mnou do Březiny 6 u Jičína??? Dosvědčíte mi, že mne ten agresivní Hajzl Peregrin napadne první.
Odpovědět
DB

Darth Bane

7.9.2022 23:17 Reaguje na pavel peregrin
Peregrine, co kdybych do té Březiny 6 dojel, a porovnáme osobní úroveň v bojových uměních, co?
Odpovědět
MK

Majka Kletečková

7.9.2022 23:06 Reaguje na pavel peregrin
To, že Rusko tuto válku nevyhlásilo oficiálně, na věci nic nemění.


Podle wikipedie je válka stav organizovaného násilí mezi skupinami lidí. Násilí je ve válce použito válčícími stranami jako mocenský prostředek k prosazení politických, náboženských, ideologických, ekonomických nebo jiných cílů. Válka je opakem míru. V mezinárodní politice se jedná o extrémní nástroj prosazení cílů vojenskými prostředky a vojenskou silou. Přechodným stavem mezi vedenou válkou a mírem je příměří.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 10:22 Reaguje na DAG
Nemáte pravdu ani omylem a navíc nemáte ani odpověď na moji otázku- co by udělaly USA v případě vyzbrojování Mexika Ruskem?
To, že na Ukrajině vznikaly základny jak houby po dešti je již naprosto jasné a tiše to přiznávají i západní státy.
A co se minských dohod týká, musíte si udělat jasno- západní státy byly jedním z jejich garantů, Kyjev je prokazatelně odmítal plnit a bohužel - pro normální Ukrajince- teď zaplatí za věrolomnou politiku svého zaprodaného vedení.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 10:24 Reaguje na pavel peregrin
Naprosto jasné je to jen tobě a ostatním proruským sockám.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 10:25 Reaguje na Petr Eliáš
To víš, že je mi to od začátku jasné a taky mi je jasné, jak to celé dopadne.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 10:42 Reaguje na pavel peregrin
To jak jsi tu vyřvával, že bude do týdne hotovo? :D No, nějak se těm tvým ruským dementům nedaří, co? :D
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 11:57 Reaguje na Petr Eliáš
Těm dementům se daří tak, že v současnosti je vyčištěno území větší jak Velká Británie a je jen otázkou času, jak velké území bude následovat.
Ty si opravdu myslíš, že kdyby chtěli, tak Ukrajina nebude do týdne srovnaná se zemí? Ale je to jak říkám- nebyl jsi na vojně, víš o tom velké kulové.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 12:12 Reaguje na pavel peregrin
Jo mocinky se jim daří. Druhá největší armáda světa za půl roku obsadí 15% území mnohem slabšího státu. To za ty desetitisíce padlých vojáků stálo, co? Ty jsi opravdu hlupák. :D

A ještě jednou ti to zopakuji: To, že jsi byl na vojně rozkuřovač, nemění nic na tom, že jsi jen tupé ruské koště, ty degene. ;)
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 12:53 Reaguje na Petr Eliáš
Hochu, to opravdu za ty desetitisíce padlých Ukrajinců nestálo, to ti dám za pravdu. Jen minulou neděli jich během dne zahynuly dva tisíce, včetně výsadku u Záporožské elektrárny. To ti asi naše sdělovací prostředky neřekly, že jo?
A ti, kdo tam pumpují další a další zbraňové systémy, jen čumí, jak jim je Rusové mění na šrot.
Ale co bych taky po tobě vlastně chtěl, ty máš v tý makovici slušně vykouřeno, ostatně jako každý tupý hltač Novinek a jim podobných médií.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 13:04 Reaguje na pavel peregrin
A můžeš sem dát nějaký odkaz? Nebo to je zase info z nějakého tajného análu ruskonáckovského ořecha? :D Víš co je tvůj problém? Že jsi jen degenerovaný relikt socíku - naštěstí ,,lidí,, jako ty už moc není. :D
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 14:00 Reaguje na Petr Eliáš
Pokud umíš nějaký cizí jazyk, tak není problém zalovit na jiných stanicích, jako to svého času dělal pan Petránek, mimochodem poslední novinář hodný toho jména.
A informace, které přinášel, zrovna moc s oficiálními neštymovaly, hochu. Naštěstí takových pitomů jako jsi ty ubývá- a je to jen dobře, a čím dále pokročí čas, tím více lidem spadnou klapky z očí.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.9.2022 14:17 Reaguje na pavel peregrin
Tak už vyval ten odkaz ne? Ať nám zavřeš hubu. :D Máš akorát ho.no ty jelito. :D
Odpovědět
RT

Richard Toman

7.9.2022 15:19 Reaguje na pavel peregrin
No jo, Petránek, Parlamentní listy apod, to jsou zdroje!!! Překvapuje mě, jak snadno člověk podlehne bludům a vlastnímu mesiášství.
Odpovědět
sv

s v

7.9.2022 21:00 Reaguje na pavel peregrin
To musíš zkusit i jiný jazyk než ten rusácký.
Odpovědět
DB

Darth Bane

7.9.2022 23:19 Reaguje na pavel peregrin
Ty umíš tak jazykem obhospodařovat penisy ruských oficírů, a tím tvoje dovednosti cizího jazyka končí.
Odpovědět
DA

DAG

7.9.2022 12:13 Reaguje na pavel peregrin
https://www.valka.cz/topic/view/256565
To se jim asi opravdu hodně nechce.
Odpovědět
DB

Darth Bane

7.9.2022 22:41 Reaguje na pavel peregrin
A na co bude Russácku Ukrajina srovnaná se zemí, debilní Peregrine?
Odpovědět
DB

Darth Bane

7.9.2022 22:39 Reaguje na pavel peregrin
A ono má Mexiko nějaký zájem na tom, nechat se vyzbrojovat Ruskem vy rusácký čadichvoste?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 10:08 Reaguje na pavel peregrin
Lžete jak Lavrov.
Nikdo nepotvrdil primární porušování dohod Ukrajnou (kromě Rusů).
Žádný Západ si žádné posty na Ukrajině nebudoval, Ukrajinský parlament si v roce 2009 odhlasoval, že nebude chtít do NATO.
Kuba je vyzbrojená ruskými kvéry až po zuby. A co Amíci? Nic.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 10:28 Reaguje na Pavel Hanzl
Být přirovnán k vynikajícímu ministru zahraničí mě může jen těšit. A jinak si to dohledejte, základny tam rostly jak houby po dešti a zaplaťbůh jsou z nich trosky.
S Kubou to máte hodně pomíchané, tam má Rusko nějaké základny? Že o tom nikdo nic neví.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 10:40 Reaguje na pavel peregrin
Žádné Západní základny na Ukrajině nebyly, jen Ukrajinské. Ukroši kupovali zbraně ze Západu, taky odkud?
Lavrov je tak cha cha "vynikající", že se celý svět řehtá jak stádo koní:
"Nechceme napadnout žádnou zem, Ukrajinu jsme taky nenapadli".
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 12:00 Reaguje na Pavel Hanzl
Přihlouple se tady smějete jen vy. Rozhodující státy světa s Lavrovem čile jednají, ale o tom asi nemáte ani potuchy.
Ukrajinské základny? Americké v zástěrce Ukrajiny, jste asi chtěl napsat.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 12:37 Reaguje na pavel peregrin
Nevím, kdo je to "rozhodující stát", jestli Nigérie nebo Irán, nebo Severní Korea a žádné "zástěrky" se tam nekonaly, to lžete jak Lavrov.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 12:55 Reaguje na Pavel Hanzl
Indie, Čína, Brazílie, Saudi, Írán etc.- mám pokračovat?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 13:27 Reaguje na pavel peregrin
Všichni tihle mají z Lavrova jen čurinu, skoro vážně ho bere maximálně nablblý Irán.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 14:02 Reaguje na Pavel Hanzl
Aha.Tak to jo. Určitě vám volal čínský, brazilský indický prezident a řekl vám to.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 16:24 Reaguje na pavel peregrin
Je to vidět na tom, jak se chovají. Čína Puťku šikanuje jako psa, musí dodávat ropu a plyn těžce pod cenou, občas souhlasí s Amerikou, občas Putinem, ale reálná pomoc nula. Ti ostatní ho mají totálně v paži, chtějí být kámoši hlavně s Amíky...
Odpovědět
DB

Darth Bane

7.9.2022 22:48 Reaguje na pavel peregrin
Saudi jsou vcelku blízcí spojenci USA, které je docela excelentně vyzbrojují, Západotatarský čadichvoste. A Indie, Čína, Brazílie a Irán jsou chudobince, kde většina obyvatel nemá ani 500 USD měsíčně.
Odpovědět
DB

Darth Bane

7.9.2022 22:46 Reaguje na pavel peregrin
Které to jsou ty "rozhodující státy světa" To jsou ty, kde 75 procent obyvatel nemá příjem ani 500 Euro?
Odpovědět
va

vaber

7.9.2022 14:06 Reaguje na Pavel Hanzl
bylo by skvělé Hanzl,kdyby se svět postavil stejně ke každému vstupu vojsk do cizí země,
ale když tam vlezou vojáci jejich oblíbené strany, jsou to hrdinové a ti domorodci co se jim brání jsou teroristi,
a hlavní bojovník proti terorizmu vezme raketu a odstřelí člověka co si určil jako teroristu,jak se stalo nedávno a nikdo ani nepípne, všichni se třesou strachy,
kdo to rozhodl, nějaký vládce světa ,kdo nejvyšší to podepisuje,
v normální právní zemi by musel být soud,obhájce a vše takové co zaručuje právní stát, to Hanzlovi nevadí, takový svět Hanzl hájí,
vstup vojsk té správné strany se vždy nějak zdůvodní,
oni lžou oni jsou špatní a my máme právo, to říkal i Hitler,
jak jednoduché ,
spočítají si do kolika zemí vlezli jen naši hrdinové a proč ,
prý aby nás chránili,
tomu může věřit jen blb
a zjisti si kolik vojenských základen je kolem Ruska v bývalých sovětských zemí a čí jsou, ovšem podle Hanzla jsou to mírové holubičky,
svět dopadne tak, jak jej ukazují ve futuristických amerických filmech,
skupina vládců a masa poslušných obyčejných lidí
Odpovědět
RT

Richard Toman

7.9.2022 14:55 Reaguje na vaber
Ty základny tam ale nikdo nestavěl násilím a taky nikdo nikoho nenutil vstupovat do Nato. Po zkušenostech se svým úžasným ruským sousedem tam každý rychle spěchal, dokud to šlo.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 16:39 Reaguje na vaber
Odpověď dole.
Odpovědět
DB

Darth Bane

7.9.2022 22:36 Reaguje na pavel peregrin
Žádný subjekt, který by se jmenoval pan Západ, není žádným garantem ani Minských dohod, ani vůbec ničeho, zloději a lháři Peregrine, který vykradl a vytuneloval Velišskou zemědělskou a.s.
Odpovědět
MD

Milan Dostál

7.9.2022 10:48 Reaguje na DAG
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-ukrajina-nechce-plnit-minske-dohody-zapad-ji-do-nich-nema-nutit-40385732
Odpovědět
DA

DAG

7.9.2022 12:24 Reaguje na Milan Dostál
Viz. co jsem psal výše. Rusové byli hybatelé stavu na dombasu, i když tvrdili, že s tím nemají nic společného. Ukrajinci udělali rozhodně dobře. Navíc Rusáci se na válku připravovali několik let, ale Ukrajina zřejmě líp ;) minské dohody byly jen záminka, stejně jako fašisti, osvobození, nesmyslné chemické základny, výroba atomových bomb ukrajinci, ohrožení ruska a milion dalších výmluv. Těm odůvodněním se příčetný člověk musí smát.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 12:59 Reaguje na DAG
To nejsou nesmysly, ale plně zdokumentované skutečnosti, nemusíte tomu věřit, ale čas ukáže. Ukrajinci jsou jen pouhou loutkou a těžce to odnesou za své kolaborantské vedení.
Odpovědět
sv

s v

7.9.2022 21:03 Reaguje na pavel peregrin
Podobně jak "čas ukázal" v případě, MH17, ty klapko. Fakta ti holt nejdou pod čumák.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 08:39 Reaguje na Miroslav Vinkler
Vy jste prostě doblblý nakvadrát.
Žádná válka neskončila, nejsme ani v půlce, je před námi zima.
Rusi mají v rukávu ještě trumf s ropou (i když už není tak silný, jako plyn) a hlavně páté kolony svých vohnoutů.
Tahle bitva ještě nezačala, na Václaváku už Putin ale naznačil možnosti.

Vyhráno bude, až Gazprom vyhodíme z burzy úplně a ceny plynu budou třeba na 50 eurech.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

7.9.2022 08:35
Více než milion Čechů žije na pokraji chudoby, pětina z nich nemá na základní životní potřeby
Seznam,dnes 5:31

Výrazný růst cen potravin či například energií postihuje především domácnosti, které prakticky s vypětím sil přežívají tzv. od výplaty k výplatě. V Česku na pokraji chudoby žije přes milion lidí a jen šestina z nich z výdělků bez problémů zaplatí své základní životní potřeby. Pětina už má problém, běžné výdaje hradit nezvládá či kvůli nim sahá do tenčících se úspor.
----------------
Hanz a spol. - už jste spokojeni jak dopadl váš zelený experiment na lidech?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 08:52 Reaguje na Miroslav Vinkler
Pořád nechápu, jak "zelený experiment na lidech" mohl naskočit na ventily zavírající plyn v ruském Jamalu a brutálně je zaškrtit.
Já si pořád myslím, že to byla "vyšší moc" (oficiální zdůvodnění Gazpromu, proč neplní smlouvy). A všichni ví, že nejvyšší mocí je v Rusku Vladimir Veliký, tam jdete bečet, že se u nás rozbíhá bída.
Odpovědět
DA

DAG

7.9.2022 09:28 Reaguje na Miroslav Vinkler
Co je chudoba? Že žijí lidé pod mostem nemají na jídlo nebo je chudoba, že si nemohou dovolit dovolenou u moře a každé dva roky nový mobil?
Odpovědět
dm

david matoušek

7.9.2022 09:31 Reaguje na DAG
Palec hore!!! Prdel je že ti stejní lidi, co kritizovali před časem strašení covidem nás dnes pro změnu straší chudobou.
Odpovědět
MD

Milan Dostál

7.9.2022 11:01 Reaguje na DAG
Co třeba, když se rozbije třeba pračka a není na opravu nebo koupi nové, jedině na dluh. Pak exekuce, a už to jede. K tomu faktura za energie, vodu, to už opravdu není sranda. Potká to čím dál víc lidí a nebojte nepřímo to dostihne i vás, byť jste takříkajíc za vodou.
Odpovědět
DA

DAG

7.9.2022 12:29 Reaguje na Milan Dostál
To se samozřejmě může někomu stát nebo prostě můžou mít životní smůlu, ale od toho jsou sociální dávky.
Já nevím jak Vy, ale co já znám lidi co mají exekuce, tak to rozhodně není rozbitou pračkou, ale absolutní finanční nezodpovědností. Ty které znám, tak i kdyby měli plat sto tisíc, tak na konci každého měsíce jim deset tisíc bude chybět.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 13:02 Reaguje na DAG
Souhlasím s tím, že fůra lidí se dostane do této situace díky své nezodpovědnosti, jenže 10x zdražené energie spolehlivě zaškrtí hodně lidí. A sociální dávky? Ty rostou někde na stromě? Na ty je třeba opět vydělat, pokud pomineme inflační bezcenné peníze. Brzy můžeme řešit kvadraturu kruhu.
Odpovědět
sv

s v

7.9.2022 21:04 Reaguje na pavel peregrin
RUsácký vyděračský kalku, nevyšel. Ceny jak plynu tak ropy jdou dolů.
Odpovědět
DB

Darth Bane

7.9.2022 22:50 Reaguje na Miroslav Vinkler
Ten Váš "pokraj chudoby" je v tom Vašem milovaném Rusku hranice, pod kterou je přes 90 procent obyvatel.
Odpovědět
dm

david matoušek

8.9.2022 09:25 Reaguje na Darth Bane
Ono taky Rusko, dříve SSSR včetně třeba nás tehdy, je zemí lží. A to hlavně vůči sobě samému. Lžou si ve všem, stejně jako propaganda před 89, či v současnosti KLDR. "Jsme nejlepší skoro ve všem", a proto všichni na nás mají pifku, všichni nás obkličují, ohrožují, izolují. A pak přijde střet s realitou, jako dnes pro Rusáky na Ukrajině. Smutné, že kupa Pelegrinů to stále neprokoukla.
Odpovědět
DB

Darth Bane

8.9.2022 13:50 Reaguje na david matoušek
Russáčci mají problém se střetem s úúúplně jinou realitou......a sice ten, že většina ruskejch báááárišeň má na rozdíl od rusáčků srovnáno v makovici, a ocenuje I-phone, kabelku od Louis Vuiton, oblečení od Gucciho, a na nějakej odznáček na uniformě, nebo kartínky Moskvýýý serou, a daj tomu, kdo jim tohle zajistí. Proto jsou bordely od Hamburgu po Londýn, od Dubaje po Macau, od Bostonu po Město Andělů plný ruskejch prostitutek, A Russáček, co smrdí rublem, má prostě peška, protože si nevrzne.......proto prostě nenávidí západ.
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

7.9.2022 09:10
Chystáme, vysíláme signály, jednáme s těmi, co už ale konali a těžko se budou chtít vzdát toho, co jim doma dávno funguje. Já premiéra chápu. Je nejenom opatrný, aby nemařil plány ze zahraničí na další mrzačení ryze české ekonomiky a jejich občanů, ale taky ví jednu věc, že čím se déle oddaluje regulace cen, tak to přináší více do státní pokladny z DPH. To
jsou jednoduché počty, kdy co měsíc odkladů, to několik miliard navíc.
Navíc klesají lidem úspory a budou lépe manipulovatelní přes odměňování.
Člověk v nouzi je tvárnější, než člověk nezávislý s rezervou na účtu.
Takže bude jednat, oddalovat regulace cen na krajní termín a bude se
na rozdíl od ostatních států vymlouvat na společný postup zemí EU.
Dobrý tah budoucího funkcionáře v Bruselu, ale sebevražda jako
politika v ČR.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 09:22 Reaguje na Břetislav Machaček
Přesně tak.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 10:12 Reaguje na Břetislav Machaček
Totální pitomost, jak dycky. Fialova vláda nechce dělat populistická "opatření" typem "výstřel do tmy".
Už dnes chodí lidem 5 tisíc na školní děcko, sociální tarif se taky rozbíhá, na základě rohodnutí EU se udělají opatření, která s tím budou kompatibilní. Aby to nedopadlo jako v Maďarsku.
Odpovědět
sv

s v

7.9.2022 21:09 Reaguje na Břetislav Machaček
Mařit plány netřeba. Rusáci si svoje plány svým diletantismem a puťkovým chováním ala hitler v bunkru maří sami. Každopádně platí, že tvářit se jako, že mám levný plyn od puťky a ve skutečnosti za plnou tržní cenu a skrytě dotovaný ze státního rozpočtu, benzín na příděl jako v maďarsku, nebo mít i s dotacemi a sníženým DPH inflaci stejnou jako bez dotací u sousedů se prostě nevyplatí. Opatření, která fungují jen ve smyslu díry v rozpočtu opravdu ale opravu nemá cenu řešit.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 10:47
Hned po napadení Ukrajiny Němci váhali a Lavrov jim slíbil atomovku na Brelín. Od té doby mají jasno.
Pak hluboce urazil světové židovstvo prohlášením, že Hitler byl Žid.
Něco tak blbého se ve světové diplomacii snad ještě neobjevilo.
Nedávno bečel, že "Rusko je geopoliticky osamnělé a nemá žádné spojence". Muhehehehhehhehheheeee proč asi??
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 12:03 Reaguje na Pavel Hanzl
Vám konceptuální gramotnost nic neříká, proto píšete to, co píšete. Naštěstí se podle vás Lavrov nemusí řídit.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 12:41 Reaguje na pavel peregrin
Muhehehhe vy jste konceptuální truba, která věří neskutečně prolhanému Rusku.
Putin."Na Ukrajině chráníme občany před fašisty a nacionalisty".
Lavrov."Nechceme napadnout žádnou zemi, Ukrajinu jsme taky nenapadli".
Lavrov. „Nikdy nepodnikneme nic, co by ještě více zhoršilo styky mezi národy,“
Šojgu:"Cíle operace jsou splněny, teď se soustředíme na hlavní cíl - osvobození Donbasu".
Konašenkov: "Operace probíhala tak dobře, že nebylo nutné útočit na velká města, čímž se zamezilo civilním obětem."
Lavrov: „Naše speciální vojenská operace je navržena tak, aby skoncovala s bezohlednou expanzí a směřováním k úplné dominanci Spojených států na mezinárodní scéně, a pod nimi i zbytku západních zemí.“
„Tyto cíle spočívají v ochraně civilního obyvatelstva a máme zájem v tomto spolupracovat s kolegy z OSN a s kolegy z Mezinárodního červeného kříže, co se týče dalšího úsilí ve smyslu snížení utrpení civilního obyvatelstva,” řekl Lavrov.
"Celý svět ponese následky totální hybridní války, kterou rozpoutal proti Rusku Západ", prohlásil v sobotu 14. května podle agentury RIA Novosti ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov.

Zkuste vypátrat, co je na nějakém výroku pravda.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 13:03 Reaguje na Pavel Hanzl
Všechno, bohužel.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 13:20 Reaguje na pavel peregrin
Hotovo, posekáno. Jste jejich, kobliha naopak. Neléčitelné, doporučuji odstěhovat se někam za Ural, tady budete zbytek života trpět.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 14:05 Reaguje na Pavel Hanzl
To, že má někdo jiný názor, z něj ještě nedělá koblihu.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 16:26 Reaguje na pavel peregrin
To není jiný názor, to je začínající debilita.
Lež typu bullshit není jiný názor, je to prostě nejhorší druh lži.
Odpovědět
JH

JH

7.9.2022 17:48 Reaguje na pavel peregrin
Fašista Putin chce chránit Ukrajinu před fašisty? Jestli Rusová takhle chtějí brzdit dominanci Spojených států, tak jim může věřit jen někdo, kdo má v hlavě koblihu. A my patříme k Západu, takže dominance Západu je i ve vašem zájmu.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

8.9.2022 08:10 Reaguje na JH
Jistě. To Putinovo zešílení odskáčou statisíce lidí, ale doufejme, že je to dnad naposled.
Jestli to Rusko přežije v nějaké zredukované formě, nebo se úplně rozpadne na 34 států.
O tom ale rozhodnou Američané.
Odpovědět
ZK

Zan K.

7.9.2022 12:17
A kdy nám konečně řekne konkretně kolik plynu a elektřiny každej obdrží a také za kolik. To abychom si mohli někdy také ověřit pravdivost jeho slov.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 12:42 Reaguje na Zan K.
Plný pytel, nebo taky dva.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

7.9.2022 13:08
Česko chce vyjmout zastropování cen ruského plynu z jednání ministrů EU.
Dnešní zpráva .
Fialovi došlo, že zastropování = definitivní stopka na ruský plyn.

Konečně u pana profesora zafungoval pud sebezáchovy a snaží se zabránit eskalaci ekonomické války vedené zfanatizovanou Ursulou s jejími německými soukmenovci.
ČR je známo zimu bez ruského plynu nepřežije a zbyly by mu leda oči k pláči. Ani rychlá spojka Hanzl a spol. by nestíhali přepravit LNG z Holandska přes Německo ve svých objemných kabelách.
Plynovod totiž eurohujeři zatím nestihli postavit. Ale v globále, jak říkal soudruh Štrougal, máme všechno.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 13:21 Reaguje na Miroslav Vinkler
Stopka na ruský plyn už dávno probíhá.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 13:24 Reaguje na Miroslav Vinkler
Veškerý, slovy VŠECHEN plyn, který k nám proudil v minulosti, šel plynovodem OPAL.
ůČesko je dnes plně napojené, smluvmě a potrubím, na západní trh s plynem, což znamená, že jej nakupuje na rotterdamské burze a přes 99% plynu, který do země v posledních letech proudí, se sem dostává z Německa. Ruská větev přes Ukrajinu a Slovensko, kterou může Kreml teď hned vypnout, dodává už jen necelé procento zdejší spotřeby. Respekt 18.2.2019"
"Kromě Holandska by Česko mohlo využít dva další nové plovoucí terminály na LNG v Německu – ve Wilhelmshavenu a Lubminu, odkud je přímé napojení na plynovod Opal (tím teče plyn určený i pro Česko). Podle Macenauera mohou být obě zařízení zprovozněna ještě do konce roku 2022."

Nejhorší smrt je z vyděšení.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

7.9.2022 13:38 Reaguje na Pavel Hanzl
Když jste tak chytrý a tvrdíte, že vše "je pod kontrolou" vysvětlete skokové zvýšení cen elektřiny a tepla o stovky procent. Vy burzo rotterdamská !!!

S vámi bych nechtěl jít ani na školní výlet , vy byste zabloudil hned pod Špilasem.
Ale faktem je, že se s vámi člověk nenudí a často se zasměje.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

7.9.2022 14:07 Reaguje na Miroslav Vinkler
Myslíte? Je to spíš k pláči, nekonečná tupost.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 16:30 Reaguje na Miroslav Vinkler
Skokové zvýšení cen vysvětluju posté. Ale znova. Putin jako drogový dealer navykl Evropu na své levné suroviny a dnes je utnul s cílem Evropu rozvrátit a ovládnout.
Nic méně, je to válka typu 2. světové a Putin se chová přesně, jak Hitler.
Někdy si přečtěte, co o tom sám říká a jaké má cíle.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 16:47
Pan vaber:
Je potřeba znát celkový kontext. koncem století islámský svět nám vyhlásil oficiální válku, v jejich kultuře je to džihád.
"Ať všichni mudžahedínové zaútočí bombami na města hříchu v USA i Evropě", hlásal Hussajn, celý svět se řehtal.
Pak nastalo 11. září a všem sklaplo, hlavně Amíkům. Poslední podobný útok byl an Pearl Harbour a oni pak vyfackovali japonce z celého Pacifiku a ještě jim hodili na glocnu atomovku.
Proč se dnes někdo diví, že vyfackovali teráče z Afgánu a Iráku?
Cílený útok na teroristy košer samozřejmě není, ale se zrůdou, která hodí bombu do školního autobusu plného děcek, se jinak jednat nedá. Amíci vždycky ví velmi přesně, na koho útočí.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

7.9.2022 18:52 Reaguje na Pavel Hanzl
Panebože ! Kolik jste pane Hanzle dnes snědl lysohlávek ?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.9.2022 19:08 Reaguje na Miroslav Vinkler
To je historie, ten pojem neznáte.
Odpovědět
MD

Milan Dostál

8.9.2022 08:35 Reaguje na Pavel Hanzl
Vy jste se regulérně zbláznil.
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist