https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/houslista-sveceny-chysta-na-leto-serii-koncertu-v-moravskych-krasovych-oblastech?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Houslista Svěcený chystá na léto sérii koncertů v moravských krasových oblastech

1.7.2021 00:40 | BRNO (ČTK)
rvní koncert odehraje 4. července pod širým nebem u jeskyně Výpustek nedaleko Křtin v Moravském krasu.
rvní koncert odehraje 4. července pod širým nebem u jeskyně Výpustek nedaleko Křtin v Moravském krasu.
Foto | Doronenko / Wikimedia Commons
Houslista Jaroslav Svěcený připravuje sérii koncertů ve významných krasových lokalitách na Moravě. Oslaví tak letošní Mezinárodní rok jeskyní a krasu. První koncert odehraje 4. července pod širým nebem u jeskyně Výpustek nedaleko Křtin v Moravském krasu, oznámil ČTK mluvčí Správy jeskyní ČR Pavel Gejdoš.
reklama

 

Svěcený spolu s akordeonisty Ladislavem Horákem a Martinem Šulcem nabídnou program v rytmu argentinského tanga. "Těším se i s kolegy na ohnivý koncert s emotivní hudbou Ástora Piazzolly a jeho pokračovatelů," uvedl v tiskové zprávě Svěcený.

Výpustek bude také dějištěm romantického galakoncertu plánovaného na 12. července. Svěceného doprovodí klavíristka Lucie Tóth. V sobotu 18. července Svěcený s cembalistkou Jitkou Navrátilovou zamíří k Javoříčským jeskyním na Olomoucku. Další vystoupení má v plánu 23. července u jeskyně Na Turoldu v Mikulově, kde se představí s kytaristou a skladatelem Lukášem Sommerem a herečkou Dejvického divadla Zdeňkou Žádníkovou Volencovou.

"Každý z koncertů je nabitý pozitivní energií a bohatým repertoárem, při jehož poslechu si přijdou na své posluchači všech generací," věří Svěcený, který se do krasových oblastí znovu vrátí v srpnu a září.

Přímo ve Výpustku odehraje 16. srpna a 4. září program Na Vivaldiho! za doprovodu Virtuosi Pragenses. "V tomto případě doporučujeme teplé oblečení, v jeskyni je stálá teplota kolem osmi stupňů,“ uvedl ředitel Správy jeskyní ČR Lubomír Přibyl.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist