https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hrackarsky-podnik-matchbox-zacne-vyuzivat-recyklovane-materialy.nabidne-i-modely-elektromobilu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hračkářský podnik Matchbox začne využívat recyklované materiály. Nabídne i modely elektromobilů

31.5.2021 00:51 | LONDÝN (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Zdroj | Unsplash
Výrobce modelů aut Matchbox přechází k šetrnější výrobě a ve snaze více chránit životní prostředí začne využívat i recyklované materiály. Legendární značka také nabídne modely skutečných elektromobilů - začne s vozy Tesla Roadster. Později k nim přibudou i modely dobíjecích stanic, uvedl server BBC.
reklama

 

Hračkářský podnik by mezi dětmi rád zvýšil povědomí o dopadech motorismu na životní prostředí. V tomto ohledu není výrobce "angličáků" sám, podnikat s větším důrazem na ochranu přírody se snaží mnohem více firem, například i výrobce stavebnic Lego.

Další modely aut, které se Matchbox chystá nabídnout, budou vycházet z elektrických a hybridních vozidel od výrobců Nissan, Toyota a BMW. Tesla Roadster bude první lisovaný model z 99 procent vyrobený z recyklovaných materiálů, na trhu se objeví v příštím roce. Bude z recyklovaného zinku a plastů, pouhé jedno procento bude tvořit nerezová ocel, která zatím nebyla nikde použita. Balení bude zcela bez plastů - pouze papír a dřevní vlákno.

Cílem tohoto přístupu je "vybavit novou generaci fanoušků Matchbox tak, aby nás pomohla vést k udržitelné budoucnosti," řekl zástupce společnosti Mattel Roberto Stanichi, který má na starosti modely aut. "Od začátku moderního lisování aut před téměř 70 lety, používá Matchbox design a inovace, aby děti prostřednictvím her propojil se skutečným světem kolem nich," dodal.

Matchbox je britská značka, v roce 1997 ji ale koupil americký hračkářský gigant Mattel. Značku Matchbox uvedla v roce 1953 na trh britská společnost Lesney Products. Ta ale v roce 1982 kvůli tehdejším ekonomickým těžkostem v Británii zkrachovala a značku Matchbox převzala společnost Universal Holdings/Universal Toys, pod jejímž vedením z původního podniku vznikla součást Matchbox International Ltd. Výroba modelů se pak přesunula do Macaa. Až později se Matchbox stal součástí skupiny Mattel.

Matchbox prodává více než 40 milionů lisovaných modelů aut ročně. Mattel, který vlastní i značku modelů aut Hot Wheels, plánuje do roku 2030 používat recyklovatelné či rozložitelné materiály na organické bázi při výrobě všech svých produktů i balení.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist