https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/indii-spaluje-silna-vlna-veder-vycerpani-ptaci-padaji-z-nebe-na-zem?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Indii spaluje silná vlna veder, vyčerpaní ptáci padají z nebe na zem

12.5.2022 11:01 | DILLÍ (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Záchranáři v západoindickém státě Gudžarát denně sbírají ze země desítky vyčerpaných a dehydrovaných ptáků, kteří padají z nebe, zatímco zemi spaluje vlna veder a zdroje vody vysychají. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na veterináře a ochránce volně žijících zvířat.
reklama

 

Velké části jihovýchodní Asie letos zažívají nejteplejší měsíce před příchodem léta za poslední roky. Indický premiér Naréndra Módí už varoval před stoupajícím rizikem požárů.

Veterináři na klinice neziskové nadace Dživdaja v Ahmadábádu uvedli, že během několika posledních týdnů už ošetřili tisíce ptáků. Záchranáři podle nich denně přinášejí desítky ptáků, jako jsou holubi či luňáci. Veterináři vyčerpaným ptákům dávají multivitaminové tablety a s pomocí injekčních stříkaček jim do zobáků podávají vodu.

Časná horka letos zasáhla 15 indických států a teploty tu už v březnu a dubnu pravidelně přesahovaly 40 stupňů Celsia. V metropoli Dillí, které leží na severu Indie, naměřili v druhé polovině dubna 43,5 stupně Celsia, což je nejvíce za posledních 12 let.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ad

12.5.2022 11:45
a emise nadále a neustále zvyšujeme
https://faktaoklimatu.cz/infografiky/emisni-scenare-pariz
https://ourworldindata.org/grapher/annual-co-emissions-by-region
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

13.5.2022 09:33 Reaguje na
Právě Indie a Čína k tomu oteplování nejvíc přitápí. Tak čemu se čemu?
Ať pohnou p.delí, vymastí se na ruskou ropu zalevno a makají na OZE.
Odpovědět
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist