https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/inspektori-zjistuji-kdo-je-zodpovedny-za-zazdeni-rorysu-pri-oprave-skoly-v-usti?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Inspektoři zjišťují, kdo je zodpovědný za zazdění rorýsů při opravě školy v Ústí

15.11.2021 12:56 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČTK)
Inspektoři podle něj nyní vyšetřují ve spolupráci s právním oddělením okruh subjektů odpovědných za dané jednání. Rozhoduje se také o řízení o pokutě za porušení některých povinností vyplývajících ze zákona o ochraně přírody a krajiny.
Inspektoři podle něj nyní vyšetřují ve spolupráci s právním oddělením okruh subjektů odpovědných za dané jednání. Rozhoduje se také o řízení o pokutě za porušení některých povinností vyplývajících ze zákona o ochraně přírody a krajiny.
Česká inspekce životního prostředí zjišťuje, kdo je odpovědný za zazdění rorýsů při rekonstrukci mateřské školy v Ústí nad Labem. Rozhoduje se také o řízení o pokutě. ČTK to řekl mluvčí inspekce Jiří Ovečka. V budově, která patří městu, zazdili stavbaři několik hnízd, mláďata uhynula.
reklama

 

Událost se stala na začátku června. Stavební firma následně všechny otvory odhalila, aby umožnila ptákům návrat na hnízdo. Mateřská škola U plavecké haly se v té době opravovala a děti ji nenavštěvovaly. Inspekce ihned začala případ vyšetřovat. "Proběhly veškeré úkony správního řízení, včetně ústního jednání spojeného s výslechem svědků i seznámení s podklady řízení," uvedl Ovečka. Inspektoři podle něj nyní vyšetřují ve spolupráci s právním oddělením okruh subjektů odpovědných za dané jednání. Rozhoduje se také o řízení o pokutě za porušení některých povinností vyplývajících ze zákona o ochraně přírody a krajiny.

Město v rekonstrukci budovy mateřské školy pokračuje, podle náměstka primátora Pavla Tošovského (ODS) by měla být téměř u konce. Město schválilo prodloužení termínu dokončení oprav do 15. prosince jako pojistku v případě, že by se protáhly. "Myslím, že to bude dřív, že už se to chýlí ke konci," řekl ČTK náměstek. Rekonstrukce se podle něj přerušila kvůli rorýsům pouze na jaře.

Rorýs je zvláště chráněný druh v kategorii ohrožený.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist