https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jezura-prezila-hluboky-pad-na-balkon-svych-zachrancu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ježura přežila hluboký pád na balkon svých zachránců

21.10.2020 17:29 | SYDNEY (ČTK)
Ježura australská
Ježura australská
Mládě ježury australské přežilo pád ze čtyřmetrové výšky ze stromu na balkon udivených majitelů. Původně se mělo stát kořistí krkavce nebo straky, ale protože se dotyční mezi sebou nepohodli, ježura se zachránila. Nyní ji převzala zoo v Sydney a bude mládě muset odchovat až do té doby, dokud nebude schopné postarat se o sebe samo, informovala agentura Reuters.
reklama

 

Občané Sydney, na jejichž balkoně ježura skončila, mládě přinesli do zoo Taronga. "Ztratilo se matce a říká se, že ti lidé zrovna jednoho odpoledne seděli na balkoně, když zazněl dutý zvuk a oni zjistili, že tam s nimi je ježura. Podívali se nahoru a na stromě spatřili krkavce a straku," vypráví k přírůstku své zahrady ošetřovatelka Sarah Maleová.

Ježura, která se vešla do dlaně, se zotavila ze škrábanců a klovanců a začala přibírat na váze. "Její stav se sice den ode dne lepší, ale je pořád hodně malá a v přírodě by byla závislá na matce. Několik měsíců se o ni budeme muset starat. Odchovala jsem v Taronze hodně zvířat, ale tak mladá ježura, to bude nová zkušenost," dodala Maleová.

V zoo musí ježura zůstat do té doby, než se osrstí a začnou jí růst bodliny. Co s ní bude pak, zatím zoo neví. Ježury a ptakopysci jsou jediní zástupci vejcorodých savců. Ježury dospívají až pět let a dožívají se 45 roků.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist