https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihomoravsky-kraj-vybuduje-sedm-stresnich-solarnich-elektraren-za-24-6-mil.kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihomoravský kraj vybuduje sedm střešních solárních elektráren

9.7.2022 00:31 | JIHLAVA (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Jihomoravský kraj vybuduje do konce příštího roku sedm střešních fotovoltaických elektráren na budovách svých organizací. Investuje do nich 24,6 milionu korun, z toho 9,8 milionu získá z dotace ministerstva životního prostředí.
 

Kraj si nechal zpracovat průzkum vhodných budov ve 30 organizacích, které pod něj spadají. Na základě průzkumu a konzultací s těmito organizacemi vzniknou elektrárny na střechách Domova u Františka v Újezdu u Brna, Domova Horizont Kyjov, Obchodní akademie a SOÚ Veselí nad Moravou, Střediska volného času Ivančice, SŠ gastronomie, hotelnictví a lesnictví v Bzenci, LILA Domova pro postižené děti v Otnici a Nemocnice Tišnov.

"Celkový instalovaný výkon bude přesahovat 800 kWp a součástí instalace elektráren budou bateriová úložiště," doplnil náměstek hejtmana pro životní prostředí Lukáš Dubec (Piráti). Kromě energetických úspor je motivací kraje pro výstavbu elektráren také snižování závislosti na surovinách z Ruska.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Katka Pazderů

Katka Pazderů

9.7.2022 05:28
Tak to má být.
Odpovědět
SV

Slavomil Vinkler

9.7.2022 14:27 Reaguje na Katka Pazderů
No, na střeše ano, ale ta cena mě silně udivuje. To je 3,5 milionu na 1 střechu. No to je nářez.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist