https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lesy-cr-vypsaly-vyberove-rizeni-na-ctyri-odborne-reditele?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lesy ČR vypsaly výběrové řízení na čtyři odborné ředitele

30.12.2021 12:25 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
Zájemci se mohou do 16. ledna hlásit o místo ředitele lesního a vodního hospodářství a o místa správního, ekonomického a obchodního ředitele.
Zájemci se mohou do 16. ledna hlásit o místo ředitele lesního a vodního hospodářství a o místa správního, ekonomického a obchodního ředitele.
Foto | Hanka Hermová / Ekolist.cz
Státní podnik Lesy České republiky (LČR) vypsal výběrové řízení na čtyři odborné ředitele. Zájemci se mohou do 16. ledna hlásit o místo ředitele lesního a vodního hospodářství a o místa správního, ekonomického a obchodního ředitele. Podnik spravuje téměř polovinu lesů v zemi.
reklama

 

Místa odborných ředitelů se uvolnila poté, co Marian Jurečka (KDU-ČSL) pověřený vedením ministerstva zemědělství odvolal 22. prosince z funkce generálního ředitele Josefa Vojáčka. Následně na své funkce k 3. lednu rezignovali i čtyři odborní ředitelé, kteří byli součástí Vojáčkova manažerského týmu.

Uchazeči o pozice ředitelů odborných úseků Lesů ČR by měli mít například ukončené vysokoškolské vzdělání příslušného směru, nejméně osmiletou praxi v oboru, z toho minimálně tříletou praxi ve vedoucích funkcích. Vedle životopisu a dalších dokladů mají s přihláškou podat i motivační dopis a stručný návrh koncepce oblasti, o kterou se ucházejí.

Lesy ČR si vyhradily právo výběrové řízení kdykoliv zrušit, a to bez udání důvodu.

Vedením LČR Jurečka dočasně pověřil lesního správce Lesní správy Vítkov na Opavsku Jiřího Grodu. Firmu povede do jmenování nového generálního ředitele, který vzejde z výběrového řízení, uvedlo ministerstvo.

Jurečka generálního ředitele Vojáčka odvolal kvůli údajným manažerským pochybením a neefektivní reorganizaci firmy. Vojáček ČTK v reakci řekl, že si za rozhodnutím o restrukturalizaci stojí. Podniku se podle Vojáčka podařilo dostat pod kontrolu největší kůrovcovou kalamitu v dějinách České republiky a letos vytvořit zisk před zdaněním a tvorbou rezerv na úrovni čtyř miliard korun.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

PP

Petr Pekařík

31.12.2021 08:50
Kvalifikační požadavky , hihi .
Hlavně být kámoši Jurečky nebo kámoši jeho kámošů. Hlavně do dalších voleb,hmm.
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist