https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-v-nekterych-mestech-v-tunisku-jsou-v-noci-bez-dodavek-pitne-vody?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé v některých městech v Tunisku jsou v noci bez dodávek pitné vody

29.3.2023 12:32 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Lidé v Tunisu a dalších velkých městech jsou v noci bez dodávek pitné vody zřejmě kvůli snahám úřadů omezit její spotřebu v době, kdy se země potýká se závažným suchem. Informovala o tom agentura Reuters. Odstávky úřady obyvatelům některých čtvrtí Tunisu, Munastíru, Sfaxu nebo Súsy předem neohlásily. To může vést k dalšímu zvýšení sociálního napětí vyvolaného špatnými veřejnými službami, vysokou inflací a nejistou ekonomickou situací.
reklama

 

Tunisko zažívá velké sucho a úřady už varovaly před možným nočním přerušením zásobování pitnou vodou. Kvůli tomu, že dlouho nepršelo, byly ovšem k tomuto kroku nuceny přistoupit dříve, než se čekalo.

Podle tuniského ministerstva zemědělství v přehradách v důsledku slabých srážek od loňského září do poloviny letošního března ubyla miliarda metrů krychlových vody. Přehrada Sídí Sálim na severu země, která zásobuje několik regionů, je na 16 procentech své maximální kapacity, která činí 580 milionů metrů krychlových.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

MU

Michal Uhrovič

29.3.2023 14:48
Další oblast, odkud lidi půjdou o evropy, respektive do Francie a Německa.
Odpovědět

Jaroslav Řezáč

30.3.2023 07:26 Reaguje na Michal Uhrovič
to nedává smysl...vemte si, že Izrael je celý na poušti a přitom je soběstačný v pěstování zeleniny...
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist