https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/m.trebova-na-podzim-otevre-13-kilometru-novych-singletracku?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Moravská Třebová na podzim otevře 13 kilometrů nových singletracků

21.3.2021 15:32 | M. TŘEBOVÁ (ČTK)
Stezky jsou součástí přeshraničního projektu Na hranici na hraně. Ilustrační foto
Stezky jsou součástí přeshraničního projektu Na hranici na hraně. Ilustrační foto
Foto | Jan Stejskal / Ekolist.cz
Moravská Třebová chce na podzim otevřít asi 13 kilometrů nových singletracků, jednostopých stezek pro horská kola. Město je buduje v oblasti pod rozhlednou Pastýřka. Na blízké Knížecí louce vznikne také zábavná cvičná dráha pumptrack, uzavřený okruh o déle 255 metrů, který se projíždí bez šlapání. Stezky jsou součástí přeshraničního projektu Na hranici na hraně, jehož účastníky jsou i polská obec Gmina Bystrzyca Klodzka a Dolní Morava na Orlickoústecku.
reklama

 

"Polská strana začala stavbu už vloni v létě, Moravská Třebová v listopadu. Termín ukončení celého projektu je v říjnu," řekl ČTK starosta Miloš Mička (Změna pro Třebovou).

V současnosti stavební firma provádí terénní úpravy v lokalitě Čertova rokle, kde musí odstranit si 15 centimetrů ornice. Během dubna se do připravených úseků začne navážet štěrková vrstva. Pumptrack by se měl začít budovat v květnu.

Za výstavbu singletracků zaplatí Moravská Třebová osm milionů korun bez DPH, pumptrack bude stát 1,4 milionu korun bez DPH. "Výstavba je z 90 procent podpořena z dotačního programu Interreg V-A Česká republika - Polsko," uvedl mluvčí města Václav Dokoupil.

V Dolní Moravě vznikne adrenalinová překážková dráha. V polské obci Gmina Bystrzyca Klodzka se staví dva areály singletracků v Góra Parkova a Petla Stronie. Celková délka singletrackových tratí na české i polské straně dosáhne asi 20 kilometrů.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist