https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/macron-vyzval-k-prechodu-ekonomik-od-uhli-k-cistsim-zdrojum?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Macron vyzval k přechodu ekonomik od uhlí k čistším zdrojům

7.11.2022 18:18 | ŠARM AŠ-ŠAJCH (ČTK)
britský premiér Rishi Sunak a francouzský president Emmanuel Macron na klimatické konferenci COP27
britský premiér Rishi Sunak a francouzský president Emmanuel Macron na klimatické konferenci COP27
Foto | Simon Walker / No 10 Downing Street / Flickr
Francouzský prezident Emmanuel Macron vyzval země, aby přešly od uhlí k jiným zdrojům a pomohly v tomto směru také chudším státům. Klimatické cíle podle něj nesmějí být obětovány válce na Ukrajině. Macron hovořil na mezinárodní klimatické konferenci, která se koná v egyptském Šarm aš-Šajchu.
reklama

 

"Musíme své ekonomiky přeorientovat na jiné zdroje než uhlí. Musíme chudším státům pomoci, aby to učinily také co nejrychleji," sdělil prezident.

Podle něj je třeba navazovat další kontakty s rozvojovými státy, aby bylo možné pomoci jim orientovat se na čistší energetické zdroje.

Macron vyjádřil podporu pro finanční pomoc zemím, které jsou mimořádně vystavené škodám způsobeným klimatickými změnami a nemohou kvůli tomu fungovat jako obvykle.

Prezident rovněž vyloučil, aby klimatické cíle ovlivnila situace na Ukrajině. "Neobětujeme své klimatické závazky kvůli energetickým hrozbám Ruska," řekl.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist