https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/melnik-pripravuje-strategii-pro-zmenu-klimatu-finalni-podoba-ma-byt-v-lednu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mělník připravuje strategii pro změnu klimatu, finální podoba má být v lednu

29.12.2021 13:28 | MĚLNÍK (ČTK)
Systém má Mělníku nejen pomoci přizpůsobit se změně klimatu, ale také k ní méně přispívat.
Systém má Mělníku nejen pomoci přizpůsobit se změně klimatu, ale také k ní méně přispívat.
Foto | Hans Weingartz / Wikimedia Commons
Mělník připravuje strategii pro změnu klimatu, její finální podoba má být v lednu. Dokument má městu pomoci připravit se na vlny veder a sucho. Část návrhu minulý týden projednali odborníci, zastupitelé a veřejnost. Mezi prioritami Mělníka je efektivní nakládání s vodními zdroji, cesta k energetické soběstačnosti a postupné zlepšování komunikace témat ochrany životního prostředí s veřejností, uvedla mluvčí mělnické radnice Barbora Walterová.
reklama

 

Zranitelnost města vůči změně klimatu zmapovali experti. "Město Mělník tak teď má přesná data například o expozici města klimatickým vlivům, průměrných teplotách ve městě, přehřívání během horkých dnů nebo suchu," uvedla mluvčí. Další aktuální data má radnice třeba o stavu krajiny i ekosystémů a také z oblasti zdraví, dopravy, rekreace, cestovního ruchu, průmyslu, energetiky a podobně.

Na podzim odborníci připravovali návrh strategie, která má městu přinést systém opatření vhodných pro město Mělník. Systém má Mělníku nejen pomoci přizpůsobit se změně klimatu, ale také k ní méně přispívat.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (7)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Katka Pazderů

Katka Pazderů

29.12.2021 18:14
Bezva finta. Teď začnou fšichni papírovat, jak jsou dobří vůči změnám klimatu. No jo, blíží se volby.
Odpovědět
MZ

Miloš Zahradník

29.12.2021 18:43
Predpokladam, ze ta strategie ma dva zakladni body. Lisi se dle toho, zda v dusledku klimaticke zmeny prvni vyschne reka Labe, nebo naopak Vltava...
Odpovědět
EN

Emil Novák

29.12.2021 22:57
To by mě zajímalo, jak jde dohromady "cesta k energetické soběstačnosti" s postupnou přestavbou elektrárny Mělník na spalování ruského zemního plynu...
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

30.12.2021 11:15 Reaguje na Emil Novák
Mělník uzavře nějaký bratrský svazek s Novým Urengojem:-))).
Odpovědět
DB

Darth Bane

30.12.2021 15:48 Reaguje na Emil Novák
Mezi EME v Berkovicich a Melnikem je nová hydroelektrarna v Liběchove.
Odpovědět
DB

Darth Bane

30.12.2021 15:50 Reaguje na Darth Bane
K ničemu, Novoj Urengoj, Jamburk i Medvezije jsou za zlomem produkce.
Odpovědět
VH

Vladimír Hošek

30.12.2021 09:47
Bože, bože to jsou kydy. Jen by mě zajímalo kolik ta strategie stojí peněz.
Odpovědět
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist