https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novym-prezidentem-federace-europarc-je-michael-hosek-z-krnapu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Novým prezidentem Federace EUROPARC je Michael Hošek z KRNAPu

6.10.2021 11:51 | PRAHA (Ekolist.cz)
Na ilustračním snímku Krkonošský národní park.
Na ilustračním snímku Krkonošský národní park.
Foto | Alexandr Fedorov / Flickr
Novým prezidentem celoevropské asociace chráněných území Federace EUROPARC se včera stal Michael Hošek. Byl zvolen na valném shromáždění na příští tři roky. Michael Hošek pracuje na Správě KRNAP jako koordinátor projektů zahraniční rozvojové spolupráce.
reklama

 
“Federace EUROPARC je pro nás velmi důležitá. Čerpáme tu inspiraci, dělíme se o zkušenosti s kolegy z mnoha evropských zemí, získáváme potřebnou zpětnou vazbu. Proto je pro nás velkou ctí a radostí, že se prezidentem této prestižní organizace na následující tři roky stal právě náš kolega Michael Hošek,” říká k dnešní volbě ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch.

„Jsem velmi poctěn podporou členů EUROPARC, která je zároveň výzvou. Čeká nás zajímavé období, které přináší nejen omezení, ale s tím spojené nové příležitosti a obzory. A my na to musíme být schopni jako Rada EUROPARC i její členové adekvátně reagovat. To považuji, vedle dalšího rozvoje odborných činností federace, za náš hlavní úkol pro další tři roky,“ říká Michael Hošek, čerstvě zvolený prezident Federace EUROPARC.

Michael Hošek byl v dosavadním volebním období Federace EUROPARC jejím viceprezidentem, do letošního roku byl také členem Rady IUCN – Světového svazu ochrany přírody. Kromě zahraničních rozvojových projektů se věnuje také evropské ochraně přírody, především soustavě Natura 2000.

Letošní výroční konference a valné shromáždění Federace EUROPARC se kvůli zdravotně bezpečnostním rizikům, spojeným s pandemií covid-19, konaly on-line. Federace si zvolila nové vedení. Prezidentem byl zvolen Michael Hošek, a to 115 hlasy z celkových 132.

Federace EUROPARC je mezinárodní nezisková organizace, sdružující především chráněná území, ale také akademické či neziskové organizace. Tvoří ji dnes bezmála 400 členů z 36 zemí. Členové se uvnitř federace sdružují i podle regionální příslušnosti do sekcí (KRNAP je zakládajícím členem sekce EUROPARC Střední a východní Evropa, která dnes sdružuje 35 chráněných území ze 7 zemí) nebo podle zaměření. Krkonošský národní park na obou stranách státní hranice je tak jedním z prvních přeshraničních parků certifikovaných známkou Transboundary Park, ověřující kvalitu přeshraniční spolupráce mezi dvěma sousedícími chráněnými územími, rozdělenými státní hranicí.


reklama


reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist