https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-titul-alej-roku-se-utka-93-stromoradi-z-cele-republiky?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O titul Alej roku se utká 93 stromořadí z celé republiky

3.11.2022 00:58 | BRNO (ČTK)
Loni o jedenáctý titul soutěžilo nominovaných 93 alejí a stromořadí ze všech krajů České republiky. Zvítězila lipová Klokotská alej v jihočeském Táboře, která je součástí tamní křížové cesty.
Loni o jedenáctý titul soutěžilo nominovaných 93 alejí a stromořadí ze všech krajů České republiky. Zvítězila lipová Klokotská alej v jihočeském Táboře, která je součástí tamní křížové cesty.
Zdroj | Alej roku
Zájemci mohou počínaje dneškem hlasovat ve 12. ročníku soutěže o nejkrásnější alej roku. O titul se utká 93 stromořadí ze všech krajů republiky, tedy stejně jako v předchozím ročníku, sdělila koordinátorka ankety z pořadatelského sdružení Arnika Denisa Hronová. Cílem ankety je podnítit zájem veřejnosti o stav veřejné zeleně.
reklama

 

Hlasovat lze na www.alejroku.cz, končí se 11. ledna. Dvanáctou nejkrásnější Alej roku i nejoblíbenější stromořadí v jednotlivých krajích Arnika vyhlásí v polovině ledna 2023. "Mám radost, že se anketa těší tak velké oblibě. Lidé nominovali doslova do poslední vteřiny. Některé příběhy alejí, které nám lidé poslali, jsou velmi poutavé, ať už se jedná o osobní pocity a vyprávění, nebo o historicky podložené příběhy. Vážím si všech, kteří tomu věnovali svůj čas," uvedla Hronová.

Cílem ankety je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Lidé objevují nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorňují na ta, kterým hrozí zánik, a představují mladé aleje, jež společně vysázeli.

Loni o jedenáctý titul soutěžilo nominovaných 93 alejí a stromořadí ze všech krajů České republiky. Zvítězila lipová Klokotská alej v jihočeském Táboře, která je součástí tamní křížové cesty. Tvoří ji 94 lip malolistých a tři olše lepkavé. Hlasovalo pro ni 999 lidí.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist