https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzen-da-do-obnovy-a-uprav-ctyr-parku-a-rekreacnich-mist-60-mil?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeň dá do obnovy a úprav čtyř parků a rekreačních míst 60 milionů

26.2.2020 00:07 | PLZEŇ (ČTK)
Plzeň vydá letos a příští rok 58 milionů korun do úprav čtyř parků a rekreačních míst. / Ilustrační foto
Plzeň vydá letos a příští rok 58 milionů korun do úprav čtyř parků a rekreačních míst. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Plzeň vydá letos a příští rok 58 milionů korun do úprav čtyř parků a rekreačních míst. Nejvíce, téměř 19 milionů korun, bude stát park na Košutce, město dále dokončí za 15 milionů úpravy parku U Ježíška, dokončí obnovu Lochotínského parku za 13 milionů a o dva miliony méně investuje do obnovy víceúčelové nádrže v Červeném Hrádku. Řekla to mluvčí radnice Eva Barborková.
reklama

 

"Letos zahájeným projektem bude Park Podzemník, jenž se týká rozšíření parku Zemník na Košutce. Jde o přírodně krajinářské úpravy s vybaveností pro krátkodobou rekreaci velkého košuteckého sídliště," řekl primátor Martin Baxa (ODS). Město vycházelo ze dvou setkání s občany. Projekt bude dokončen v polovině roku 2021.

V parku budou vybudovány cesty pro pěší, prolézačky pro děti z klád a špalků a hřiště pro výcvik psů s kladinami a překážkami. "Doplní se o mobiliář k posezení a piknikům. Vznikne tam plácek na hraní míčových a jiných her. Na vyvýšeném místě bude vyhlídka," řekl náměstek primátora Michal Vozobule (TOP 09). Pojetím se bude nová část podobat parku na přání Zemník, který byl vybudován s veřejností v letech 2001 až 2002. Budou využité jen přírodní materiály na kamenné zídky, mlatové cesty a mobiliář. "Vysadí se stromy a keře, založí trávníky," řekla Andrea Fojtíková ze správy veřejného statku města.

Dokončení parku U Ježíška zahrne úpravu pěšího propojení mezi Mikulášskou ulicí a nivou Radbuzy, jižně od Mikulášského hřbitova. Cesta se napojí na stezku pro pěší a cyklisty podél řeky. Město vybuduje rampové schodiště a podél něj opěrnou zídku s osvětlením. Součástí budou i sadové úpravy, mobiliář i dětské prolézačky.

Letos v listopadu má být po pěti letech dokončená obnova Lochotínského parku. "Půjde o úpravy zeleně, výsadbu stromů, regeneraci a založení trávníků, záhonů, zavlažování, úpravu parkových cest, tůň na srážkovou vodu, mobiliář, informační systém, osvětlení a dětské i fit prvky pro dospělé," řekl Vozobule. Při dvouleté obnově víceúčelové nádrže v Červeném Hrádku město opevní břehy, vybuduje nové terasy k posezení a vstupy, odběrné místo pro hasiče a nátok. Připravuje obnovu okolí, hřiště, fit prvky a cestu pro pěší.


reklama

Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Václav Prokš
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist