https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/podvodnici-pripravili-muze-pri-nakupu-jezevcika-pres-internet-o-100.000-kc?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Podvodníci připravili muže při nákupu jezevčíka přes internet o 100 000 korun

21.11.2022 18:19 | PRAHA (ČTK)
Foto | melisslissliss / Flickr.com
O více než 100 000 korun připravili podvodníci muže z Prahy při nákupu jezevčíka přes internet. Tvrdili, že pes bude dopraven letecky z Itálie, a peníze chtěli na různé poplatky kvůli přepravě. Poplatky ale končily na účtu v Kamerunu. Na policejním webu to oznámila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.
reklama

 

Jednadvacetiletý muž z Prahy narazil na inzerát nabízející prodej jezevčíka na internetovém portálu pro chovatele. Když se s údajným chovatelem spojil prostřednictvím e-mailu, nepůsobilo nejprve podle policie nic podezřele. "Inzerát i komunikace byla z počátku důvěryhodná a zcela bezproblémová," uvedla mluvčí.

Podvodník pak kupci napsal, že má chov v Itálii a pes bude doručen letecky. Peníze za prodej zvířete měl podle dohody kupující zaplatit až při převzetí psa na pražském letišti. Potom ale podvedeného několikrát informovala údajná letištní přepravní společnost, že se objevily problémy. "Jako první přepravce požadoval zaplacení vratné zálohy za klimatizovaný přepravní box. Dále přepravce v rámci další e-mailové komunikace trval na uhrazení očkování, krmení psa a dalších záloh na pojištění přepravy zvířete," popsala situaci Kropáčová.

Zájemce o jezevčíka veškeré požadované poplatky hradil převodem na účet, až se nakonec částka za všechny platby vyšplhala přes 100 000 korun. Když pak podvodníci požadovali další platby, odmítl poškozený dál platit. "V ten okamžik přestal prodávající a údajná přepravní společnost s mužem komunikovat," doplnila mluvčí policie. Policisté následně zjistili, že peníze končily na blíže nezjištěném účtu v Kamerunu. V případu bylo zahájeno trestní řízení pro podezření z podvodu.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

pp

pavel peregrin

22.11.2022 07:05
Chudého to nepostihlo a navíc za jeho hloupost bych mu nevrátil ani korunu. A dále- kdo má o psa, a netýká se to samozřejmě jen psů, zájem, zásadně a nikdy nekupuje přes internet, ale vždy přímo na místě u chovatele. A obráceně i chovatel, hodný toho jména, neprodá svoje zvíře z chovu jen tak někomu, ale vždy trvá na osobním kontaktu.
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist