https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-na-ceskolipsku-vysetruje-kradez-kapru-koi-ze-soukromeho-jezirka?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie na Českolipsku vyšetřuje krádež kaprů koi ze soukromého jezírka

22.7.2022 18:37 | PERTOLTICE POD RALSKEM (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Policie vyšetřuje v Pertolticích pod Ralskem na Českolipsku krádež osmi japonských kaprů koi ze soukromého jezírka na pozemku u rodinného domu. Majitel okrasné ryby choval přes deset let a cení si je na 54 000 korun. Na webu policie o tom dnes informovala regionální mluvčí Ivana Baláková.
reklama

 

Kapří mají na délku 40 centimetrů. Čtyři z nich měli oranžovozlatou barvu, dva stříbrnou a dva černozlatou. Chovatel o všechny své okrasné kapry přišel v noci z pondělí na úterý. "Zloděj se navíc choval při krádeži ryb jako barbar a jezírko hodně poničil. Majitel tu našel po jeho večerním plenění vytrhané lekníny, poškozenou čističku vody a natrženou plachtu, která způsobila velký pokles vody. Škoda tím narostla o další tisíce korun, majitel ji ještě upřesní," uvedla Baláková.

Po pachateli policie pátrá. "Spoléháme na to, že by k jeho dopadení mohla přispět i medializace případu. Pokud jste v noci z pondělí na úterý zaznamenali cokoliv podezřelého v obci Pertoltice pod Ralskem a nebo se dozvíte o tom, že někdo nabízí japonské kapry uvedeného popisu ke koupi, ozvěte se nám prosím na linku 158," dodala policejní mluvčí.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist