https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-navrhla-obzalobu-v-pripadu-mnozirny-psu-a-pestovani-konopi-na-bydzovsku?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie navrhla obžalobu v případu množírny psů a pěstování konopí na Bydžovsku

14.7.2022 00:33 | NOVÝ BYDŽOV (ČTK)
Kriminalisté v domě plném psů zasahovali po oznámení veterinářů na konci roku 2020. Nalezli v něm psy rasy jorkšírský teriér a čivava. Ilustrační foto
Kriminalisté v domě plném psů zasahovali po oznámení veterinářů na konci roku 2020. Nalezli v něm psy rasy jorkšírský teriér a čivava. Ilustrační foto
Policie ukončila vyšetřování případu množírny psů a pěstování konopí v obci u Nového Bydžova v okrese Hradec Králové. Kriminalisté navrhli obžalovat dvaapadesátiletou ženu a jejího třiatřicetiletého přítele z týrání zvířat, chovu zvířat v nevhodných podmínkách a z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, řekla mluvčí policie Iva Kormošová.
reklama

 

Kriminalisté v domě plném psů zasahovali po oznámení veterinářů na konci roku 2020. Nalezli v něm psy rasy jorkšírský teriér a čivava. "Dvojice chovala 31 psů v naprosto nevyhovujících zoohygienických podmínkách bez dostatečného osvětlení, temperování a větrání chovných prostor a nezajišťovala jim pravidelnou péči o oči, chrup a o délku drápků," uvedla mluvčí.

Psi, které dvojice většinou držela v klecích, trpěli různými nemocemi kůže, očí, záněty dásní, srst měli zanedbanou, drápy měli přerostlé. "Psy, které produkovali s geneticky podmíněnými vadami, nabízeli k prodeji na různých webových inzertních portálech," uvedla mluvčí.

Dvojice podle policie také v domě v listopadu 2020 v jedné místnosti vybudovala zařízení pro pěstování konopí. "Sedmasedmdesát rostlin, které vypěstovali, chtěli po sklizni zpracovat a využít jako potravu pro psy," uvedla mluvčí. V domě policie kromě rostlin zajistila také zařízení pro pěstování, například zářivky, časovače, vodní čerpadlo, ventilátor a speciální hnojiva.

Oba obvinění jsou stíháni na svobodě. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí trest vězení od dvou do šesti let.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LM

Ladislav Metelka

14.7.2022 09:42
To si tak někdo chce pořídit psa. A levně. Koupí od množírny. Myslí si, že ušetřil. Brzy zjistí, že ne. Pes je nemocný a veterina něco stojí. Kvalitní granule jsou drahé, tak koupí piliny v supermarketu. Tím tomu psovi ovšem nepomůže a náklady stoupají. Pak pes umře s všechny finance jsou v háji.
Odpovědět
radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

15.7.2022 07:03 Reaguje na Ladislav Metelka
levně ? podívej se na nabídku psů a uvidíš za kolik se nabízejí bezpapíráci ! ono dneska ani u psů s PP není záruka že pes nebude mít zdravotní problémy. viz i těch francouzských buldočků, mopsů a i anglických buldoků aj. můj kolega z Bratislavy, dlouholetý chovatel anglických buldoků co s něma obrážel mezinárodní výstavy, tak je nakonec přestal chovat s odůvodněním na ty zdravotní problémy v současných chovech a patrně i mocenský boj ve vedeních chovatelských klubů.
Odpovědět
radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

15.7.2022 06:56
ono už je k zamyšlení i ten propastný věkový rozdíl mezi partnery, kdy ta baba byla ve věku matky toho gerontofila. za pěstování konopí - v článku se nepíše o jaké konopí se vůbec jednalo, zda s s CBD či THC, bych netrestal neb ta dnešní kriminalizace pěstování konopí je zcela neúnosná a stejně dříve či později to pěstování budou muset povolit ! o tom žádná !!! ale napařil bych jim flastr za to týrání zvířat !!! ale dokud za ty množírny nepadnou nepodmíněné a vysoké peněžité tresty, tak se to bude dít stále !!!
Odpovědět
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist