https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/proti-stavbe-atletickeho-stadionu-v-tresnovem-sadu-vznikla-v-teplicich-petice?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Proti stavbě atletického stadionu v třešňovém sadu vznikla v Teplicích petice

13.9.2021 17:28 | TEPLICE (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | Macu ic / Unsplash
Obyvatelé Teplic sepsali petici proti stavbě nového atletického stadionu v části třešňového sadu. Dnes ji zastupitelé vzali na vědomí. O místě, kde bude ovál s menší krytou sportovní halou stát, rozhodnuto není. Náměstek primátora Jiří Štábl (ANO) informoval zastupitele o jednání s FK Teplice o jedné lokalitě. Opozice se bude vyjadřovat k umístění stadionu při schvalování konkrétní plochy. Zastupitele vedení města ujistilo, že žádné rozhodnutí ani rada zatím nepřijala.
reklama

 

Pod peticí proti stavbě atletického stadionu v třešňovce je podle Markéty Řehákové 1450 podpisů a zhruba 1500 osob se podepsalo elektronicky. "Jsme taky pro to, aby se vybudoval atletický stadion, ale nechceme ho v třešňovce," řekla na zastupitelstvu Řeháková. Opoziční zastupitel František Podroužek (SPD) uvedl, že sportoviště je velmi žádáno a klubu SPD je jedno, kde bude.

Lehkoatletický stadion v Teplicích není, sportovci jezdí trénovat do Bíliny nebo Krupky. Kapacita sportovní haly Na Stínadlech je podle ředitele Pavla Tetřeva vyčerpaná.

Prostor třešňového sadu pod Doubravkou označil architekt Petr Sedláček při představování studie za vhodný, protože pozemky jsou ve vlastnictví města. Druhou lokalitou byl prostor původního atletického stadionu v Trnovanech, kde ale část pozemků mají soukromníci. Primátor Hynek Hanza (ODS) oznámil, že město jednalo s Hvězdou Trnovany o využití tamějších pozemků pro stadion, ale majitelé to odmítli. "Tato cesta se uzavřela," uvedl Hanza. "Jsme na úrovni vytipování míst, žádné rozhodnutí nepadlo a ani v nejbližší době nepadne," řekl primátor.

Třetí vytipované místo je na komunikaci do čtvrti Novosedlice na místě odstavné plochy pro kamiony. Tato lokalita je však podle Sedláčka už odlehlá. Čtvrtým je nyní lokalita FK Teplice, o niž dnes mluvil náměstek. Kde se nachází, neuvedl.

Ústecký kraj chce podle primátor v třešňovce postavit nové planetárium. Ani v tomto případě, žádné rozhodnutí ještě nepadlo. V návrhu územního plánu se počítá s malou částí třešňovky pro výstavbu. "Já si myslím, že v dolní části je vhodné rozšíření zástavby o jeden blok. Nemyslím si, že by tím lokalita utrpěla, ale to je můj osobní názor," uvedl Hanza. K návrhu územního plánu se ještě bude veřejnost vyjadřovat.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist