https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rybar-ve-francii-chytil-tricetikilovou-zlatou-rybku-jednu-z-nejvetsich-vubec?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rybář ve Francii chytil třicetikilovou "zlatou rybku", jednu z největších vůbec

26.11.2022 00:08 (ČTK)
Karas zlatý je běžnou rybou, která ale ve velkém prostředí, například v rybníku, bez přirozeného predátora může dorůst velkých rozměrů. Ilustrační foto
Karas zlatý je běžnou rybou, která ale ve velkém prostředí, například v rybníku, bez přirozeného predátora může dorůst velkých rozměrů. Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Zdroj | Piqsels
Britský rybář Andy Hackett chytil druhou vůbec největší "zlatou rybku", tedy karase zlatého. Úlovek z rybí farmy Bluewater Lakes v bývalé provincii Champagne v severovýchodní Francii vážil přes 30 kilogramů a trvalo 25 minut jej vytáhnout z vody, píše deník The Guardian.
reklama

 

Rybu vysadili majitelé farmy do rybníčku před 20 lety a pro její oranžovou barvu jí přezdívají Karotka. Rybářům se od té doby nedařilo chytit ji. "Vždycky jsem věděl, že tam Karotka je, ale nikdy bych si nemyslel, že ho chytím. Bylo to skvělé, ale taky to bylo prostě štěstí," popsal svůj úlovek Andy Hackett.

Karas zlatý je běžnou rybou, která ale ve velkém prostředí, například v rybníku, bez přirozeného predátora může dorůst velkých rozměrů.

Bluewater Lakes je kapří farma, která rybářům umožňuje zamluvit si místo a pokusit se chytit obzvláště veliké ryby, které jsou poté opět vypuštěny do vody. Manažer farmy Jason Cowler uvedl, že Karotka je "ve výborném zdravotním stavu" a dál žít a růst by mohl dalších 15 let.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (4)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

SV

Slavomil Vinkler

26.11.2022 08:27
Nicméně musí jít o kapra Koi, karas zlatý 30 kg mít nemůže, i podle foto je to Koi. .
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

26.11.2022 13:24 Reaguje na Slavomil Vinkler
Vy to víte, vím to já, nicméně autor článku určitě ne. Tak to vypadá, když někdo kopíruje články z ciziny, bezmyšlenkovitě použije internetový překladač a nepoužije vlastní mozek.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

26.11.2022 16:13 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Rozhodl jsem se korigovat svůj první příspěvek. Neměl bych být vůči autorovi článku tak tvrdý. Naopak bych ho měl ocenit, protože poznal, že se jedná o rybu.
Odpovědět
OD

Ondřej Dočkal

26.11.2022 20:04
Opravdu jde o kapra a ta informace v původním článku je, i když je "maskovaná". Do twitteru, z nějž vychází tato zpráva z ekolistu, už však tato informace nepronikla:

https://www.theinertia.com/news/enormous-66-pound-hybrid-goldfish-caught-in-french-lake/

cit.:

Twenty years ago, a little carp-koi hybrid was dropped into a fishing lake in France called Bluewater Lakes. The goldfish was named, fittingly, Carrot. Over the years, Carrot grew and grew and grew until, finally, an angler pulled her out. And in those 20 years, Carrot had grown. A lot.

Odpovědět
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist