https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/snemovna-ma-tento-tyden-schvalovat-zakaz-plastu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sněmovna má tento týden schvalovat zákaz plastů

18.7.2022 01:10 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Poslance čeká v nadcházejícím týdnu schvalování zřejmě tří zákonů. Sejít se mají ve středu, aby schválili mimo jiné vládní zákaz jednorázových plastových výrobků.
reklama

 
Zákaz se týká třeba příborů, talířů, brček, vatových tyčinek či tyček na uchycení balonků, nápojových kelímků z polystyrenu a výrobků z oxoplastu. Po zákazu by se podle ministerstva životního prostředí měla ročně snížit spotřeba těchto výrobků o zhruba 1,77 miliardy kusů. K vybraným jednorázovým výrobkům, které budou zakázány, už existují náhrady. Předloha upravuje také povinnosti výrobců některých plastových výrobků. Doprovodná novela pak stanoví cíle pro zajištění tříděného sběru plastových nápojových lahví. Zavede rovněž požadavky na část samotných výrobků z plastu.

Středeční jednání Sněmovny je prozatím poslední, které by poslanci měli o letních prázdninách absolvovat. Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ČTK sdělila, že s dalším konkrétním jednáním Sněmovny se nyní nepočítá, připouští však, že v případě potřeby by se uskutečnit mohlo.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist