https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-zridi-fond-na-podporu-sazeni-stromu?fbclid=IwAR0GWFn0S1GmhfbGTs7Uvgxy2hFSYr9uLS5rng2b8Dw9ZbpTk7cgxPfJJSw
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj zřídí fond na podporu sázení stromů

16.1.2020 00:18 | PRAHA (ČTK)
Středočeský kraj zřídí fond na podporu sázení stromů. Cílem je zapojit obce do řešení problému takzvané uhlíkové stopy, tedy ochrany klimatu. / Ilustrační foto
Středočeský kraj zřídí fond na podporu sázení stromů. Cílem je zapojit obce do řešení problému takzvané uhlíkové stopy, tedy ochrany klimatu. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | lhmp.cz
Středočeský kraj zřídí fond na podporu sázení stromů. Cílem je zapojit obce do řešení problému takzvané uhlíkové stopy, tedy ochrany klimatu. Návrh na zřízení fondu schválili krajští radní a souhlasit s tím ještě musejí zastupitelé, informovala včera Helena Frintová z krajského úřadu.
 

Ve fondu bude 750.000 korun, v případě zájmu bude tato částka zvýšena. Za každý vysazený strom se bude vyplácet 1500 korun. Pomoc bude obcím poskytována formu daru, aby se zjednodušila administrativa. Žádosti o příspěvek bude kraj přijímat od 2. března do 30. června.

Uhlíková stopa je suma vypuštěných skleníkových plynů. Může se týkat jedince, výrobku nebo akce. Nejčastěji je používána ve spojitosti s výrobky a definuje sumu všech skleníkových plynů, které byly vypuštěny při výrobě daného produktu. "Téma ochrany klimatu je pro nás velkou výzvou a prvním krokem pro boj s oteplováním," uvedla hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist